Filtrering: ALLA
  • Filtrering:
  • VISA ALLA
  • Hissar
  • Balkonger
Filtrér
Är du vår nya balkongmontör?

AltanDK söker duktiga balkongmontörer – är det du?
Vår satsning i Göteborg, med showroom och Café, och ett förstärkt säljteam har redan burit frukt. Vi har därför ett stort behov av nya montörer.

Balkong är härligt att ha även om man bor längst ner i huset
Balkong på bottenvåningen

Även om du bor på bottenvåningen kan du få en balkong. Att få en välfungerande balkong på nedersta våningen kan vara en utmaning, det finns ofta regler hos stadsbyggnadskontoret som kan sätta käppar i hjulet. Men det finns lösningar!

Spansk balkong på ett klassiskt hus från sekelskiftet
Spansk balkong

Om man bor i lägenhet och vill komma närmare stadens ljus, liv och atmosfär står antagligen en ny härligt stor balkong högt upp på önskelistan. Men det kanske inte finns plats att sätta upp den - eller kommunen säger kanske nej. Men ge inte upp, det finns alternativ! Det kanske trots allt finns utrymme för en mindre balkonglösning som en spansk balkong? En spansk balkong skiljer sig från sin franska kusin genom att ha en liten platta (eller golv som man också kan kalla det) så att du faktiskt kan gå ut på din balkong och titta dig omkring.

Utkiksbalkonger på en klassisk byggnad
Utkiksbalkonger

Fransmännen, italienarna och spanjorerna vet hur livet ska levas på balkongen! Och vi håller med, ju fler balkonger vi får i våra städer desto mer levande blir dom. Det speciella med utkiksbalkonger är att de ger en massa ljus och kontakt till stadens puls på en begränsad yta.

Vilka olika slags balkonger finns det?

En ny balkong är en fantastisk förbättring av en stadslägenhet. Man får en helt annan kontakt till livet utanför hemmets fyra väggar och man får helt andra möjligheter: plötsligt är det lätt att öppna upp för att få frisk luft och massor av ljus. En balkong ska kännas som en naturlig förlängning av din existerande lägenhet och planlösning och kännas som den favoritplats du helst väljer för att njuta livet i storstan på första parkett.

Hur värderar en mäklare en balkong?

Att en balkong höjer livskvaliteten i lägenheten och ger härliga extra kvadratmeter vet dom flesta. Men hur ser den ekonomiska sidan av det ut? Vi har frågat en mäklare i Göteborg om saken, Linda Bundsen från mäklarfirman Erik Olsson. Linda har många års erfarenhet av att sälja bostäder i Göteborg med exklusiva stadsdelen Lorensberg som sin hemmabana.

Svenskarnas sommartrender – balkongens topp 10

Parasoll, blommor och fågelskrämmor. Vad behövs egentligen på balkongen under en “hemester”? Här är listan över årets 10 mest populära Googlesökningar. 

Balkong_Altan.dk
Så utnyttjar du balkongen till max

Sommaren är här och äntligen har det blivit dags att få njuta av mysiga stunder på balkongen. Det kan däremot vara en utmaning att på bästa sätt utnyttja balkongens begränsade utrymme och göra plats för allt det du drömmer om. För att du ska kunna möta sommaren på just din drömbalkong har vi skapat guiden: Fem steg till en härlig balkong.

VIS FLERE ARTIKLER +
Vill du veta mer?

Kontakta oss om att starta en hiss- eller balkongprocess i din förening.

070 88 10 112
TILLBEHÖR FÖR DITT BALKONGLIV

Pricken över i:et

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, fällar och mycket mer. På altan-liv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss