Artiklar

På vår artikelsida försöker vi alltid hålla oss uppdaterade om vad som händer på balkong- och hissmarknaden – och kontinuerligt dela externa såväl som interna nyheter.

Utkiksbalkonger

Fransmännen, italienarna och spanjorerna vet hur livet ska levas på balkongen! Och vi håller med, ju fler balkonger vi får i våra städer desto mer levande blir dom. Det speciella med utkiksbalkonger är att de ger en massa ljus och kontakt till stadens puls på en begränsad yta.

Balkong på bottenvåningen

Även om du bor på bottenvåningen kan du få en balkong. Att få en välfungerande balkong på nedersta våningen kan vara en utmaning, det finns ofta regler hos stadsbyggnadskontoret som kan sätta käppar i hjulet. Men det finns lösningar!

Spansk balkong

Om man bor i lägenhet och vill komma närmare stadens ljus, liv och atmosfär står antagligen en ny härligt stor balkong högt upp på önskelistan. Men det kanske inte finns plats att sätta upp den - eller kommunen säger kanske nej. Men ge inte upp, det finns alternativ! Det kanske trots allt finns utrymme för en mindre balkonglösning som en spansk balkong? En spansk balkong skiljer sig från sin franska kusin genom att ha en liten platta (eller golv som man också kan kalla det) så att du faktiskt kan gå ut på din balkong och titta dig omkring.

En mäklare förklarar de ekonomiska fördelarna med en balkong

Att en balkong höjer livskvaliteten i lägenheten och ger härliga extra kvadratmeter vet dom flesta. Men hur ser den ekonomiska sidan av det ut? Vi har frågat en mäklare i Göteborg om saken, Linda Bundsen från mäklarfirman Erik Olsson. Linda har många års erfarenhet av att sälja bostäder i Göteborg med exklusiva stadsdelen Lorensberg som sin hemmabana.

Topplista: Här är de mest populära sökorden på Hemnet

Vad törstar de som letar bostad efter allra mest? Vi ger svaret nedan och vi är ganska glada över resultatet.

Tips för balkongen – få ut det maximala av din balkong

Sommaren är här och äntligen har det blivit dags att få njuta av mysiga stunder på balkongen. Det kan däremot vara en utmaning att på bästa sätt utnyttja balkongens begränsade utrymme och göra plats för allt det du drömmer om. För att du ska kunna möta sommaren på just din drömbalkong har vi skapat guiden: Fem steg till en härlig balkong.

Altandk.se fortsätter att arbeta med respekt för kunder och rekommendationer

I Altandk.se följer vi utvecklingen kring Corona uppmärksamt. Vi är mycket noga med att ständigt anpassa våra processer så att vi följer alla rekommendationer för att undvika spridning av smittan. Samtidigt är det viktigt att vi betonar att vi "fortfarande är här". Vi håller möten och monterar balkonger och hissar - läs mer om hur vi gör nedan.

Guide: Så underhåller du träet på din balkong, olja balkonggolv och andra tips

Oavsett om du är helt ny eller rutinerad balkongägare, behöver du se till att underhålla träet på din balkong. Eftersom trä är ett levande material, kan man inte förutsäga exakt hur det kommer att bete sig, men med underhåll och oljebehandling ger du träet de bästa förutsättningarna för en lång livslängd.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om att starta en hiss- eller balkongprocess i din förening.

TILLBEHÖR FÖR DITT BALKONGLIV

Pricken över i:et

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, fällar och mycket mer. På altan-liv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.