En liten balkong med stora fördelar

En spansk balkong kan enklast beskrivas som en förvuxen fransk balkong. Den franska balkongen har ingen bottenplatta men det har den spanska balkongvarianten. Storleken kan vara lite olika men du kan nästan alltid få plats med en pall, några krukväxter och kanske till och med ett pyttelitet bord eller avsättningsyta på din nya spanska balkong. Så även om detta är en liten balkong ger den stora och nya möjligheter!

Extra dagsljus till din lägenhet

Dörren till din nya balkong kommer släppa in en hel del mer ljus än det gamla fönstret. Det betyder mycket mer ljus i ditt vardagsrum, sovrum eller kök som du har glädje av både när dörren är öppen eller stängd. En lång gardin eller persienn skyddar mot insyn om du vill ha lite privatliv.

En spansk balkong kostar mindre att bygga och sätta upp

Den här balkonglösningen kostar mycket mindre än en traditionell balkong att sätta upp. Så om du drömmer om en balkong men av olika orsaker inte kan eller har råd med en stor balkong är den spanska balkongen ett bra alternativ.

Liten och stor balkong - den ena är en spansk balkong

Spanska balkonger kan förstås kombineras med större balkonger

Personlig inredning

Även om din nya balkong inte är jättestor finns det plats för kreativitet! Skapa din egen storstadsdjungel med massor av blommor och kanske klättrande klängväxter runt om räcket och handledaren. Sätt upp en utfällbar sits du kan sitta på. Häng ut ljuskedjor för att skapa ett nytt rum och mysig atmosfär. Häng ut balkonglådor. Bara fantasin sätter gränser!

Bättre inneklimat och lättare att vädra

Med en balkong är det enkelt att snabbt byta ut luften i det rum balkongen har placerats. När det är effektivt att vädra gör man det också oftare för att det har blivit enklare – och med en stor eller liten balkong är det också enkelt att vädra sängkläder, handdukar och skor.

Få mer sol på din balkong

En spansk balkong kan också byggas som en extra balkong till din lägenhet. Du har kanske redan en större balkong ut mot innergården men utan det där härliga kvällsljuset? Investera i en spansk balkong ut mot gatan så kan du få sol både morgon och kväll.

Vad ska jag välja?

Funderar du på vad som skulle passa bäst för dig och resten av huset eller bostadsrättsföreningen? Kontakta oss så kommer vi och tittar och ger dig en kostnadsfri offert och skisser över hur det kunde se ut.

Vill du veta mer om spanska balkonger? Kontakta oss här!

Våra experter hälsar gärna på för att kunna ge dig en offert eller goda idéer!

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Gabriella Enocsson
Gabriella Enocsson

Distriktsansvarig Säljare Väst

+46 31 99 40 50
ge@altandk.se

Pär Vilen
Pär Vilen

Projektledare

+46 31 99 40 51
pv@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss