När områdets särprägel ska bevaras

Kommuner ställer höga krav på oss när byggnadsstilen också måste avspeglas i balkongerna. Anledningen är att de skyddar ditt lokala område så att det inte förlorar sin egenart. Därför har vi utvecklat X-serien som kännetecknas av att balkongerna specialdesignas för den aktuella fastigheten. Ibland handlar det om krav från kommunen och vid andra tillfällen är det kunden själv som har särskilda önskemål på balkongen.

Detaljer utformade med stor omsorg

Om du väljer denna mycket speciella och individuellt utformade lösning med unika kombinationer i räcke och bottenkonstruktion kommer du se vad vi menar. Du kommer märka den stora omsorg vi lägger på detaljerna. Alla kombinationsmöjligheter från de två andra serierna finns tillgängliga. Plus det lilla extra som gör att din balkong framstår som en helhet.

Större krav mot gatan än mot gården

Som bekant ställer myndigheterna ibland särskilda krav och vi måste ta hänsyn till befintliga äldre fastigheter, det måste stämma överens rent estetiskt. Och kraven är oftast mer omfattande mot gatan än mot gården. Balkongen måste anpassas efter fastighetens arkitektoniska uttryck och vi utnämner oss själva – ödmjukt – som experter på det. Hösten 2018 blev vi prisbelönta av Frederiksberg kommun för att vi lyckades med den perfekta balkonglösningen i Allégade. Vi utvecklade en balkong med kombinerat betongfundament och ett räcke från X-serien som vi är fortsatt stolta över.

Vi hittar den perfekta lösningen för dig

Du har mycket att vinna på ett betongsegment mot gatan enligt kommunens krav. Men det finns även en mängd alternativ utöver det. Exempelvis kan ett aluminiumräcke eller andra räcken placeras på en balkong med stålfundament. Det är ofta själva räcket som gör hela skillnaden. Det slutgiltiga resultatet måste möta de krav som ställs och stämma överens med fastigheter med vackert dekorerade fasader. X-serien är utvecklad utifrån de särskilda önskemål som finns för enskilda fastigheter.

Hårdträ och rätt färg kan också göra stor skillnad

Precis som med A- och S-serien finns det tio olika lackfärger att välja mellan till balkongen. Och naturligtvis också möjligheten till den exklusivt ombonade och vackra versionen med golv och handlist i hårdträ där handlisten kan fås i platt eller runt stål. Välj vid behov golv och handlist i kompositmaterial som dessutom är helt underhållsfritt.

Vill du prata om din kommande balkong? Kontakta oss här!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss