Vad kostar en hiss från Altan.dk?

Det exakta priset beror exempelvis på vilken hiss ni vill ha och hur byggnaden är konstruerad. Vissa trapphus har gott om plats för en hiss, medan andra byggnader kräver att ett yttre schakt etableras.

Som en grov tumregel ska du förvänta dig att en fullständig installation av en hiss i en huvudtrapp kan genomföras för ca. 1,5 – 1,8 miljoner kr. inkl. 25% moms. En hiss i en baktrappa kan genomföras för ca 1,9 – 2,5 miljoner kr. inkl. 25% moms. Och en hiss monterad utvändigt på fasaden kan genomföras för ca. 1,2 – 1,7 miljoner kr. inkl. 25% moms.

Priserna är inkl. uppmätning, allt byggnadsarbete, åtgärder på byggarbetsplatsen och fullständig leverans och installation av hissen, samt tillhörande arbeten till följd av lokala myndighetskrav på brandskydd och eventuellt upprättande av nya flyktvägar mm

Speciella brandkrav och tillgångsförhållanden kan påverka projektets slutpris, men naturligtvis även fastighetens höjd och inredning i byggnaden – och om det är flera hissar som ska installeras samtidigt.

Hissar i befintliga fastigheter är värda investeringen

Det för med sig vissa kostnader med att installera en hiss. I gengäld ökar en hiss i fastigheten värdet på lägenheten – och i själva verket hela fastigheten – när de ska säljas. Liksom balkonger är en hiss ett stort plus för de flesta bostadsägare, och en sak som för äldre och handikappade kan vara ett absolut krav när de letar bostäder.

Så det är definitivt värt att få undersökt vad det skulle kosta att få en hiss oss er, samt vad ni kan räkna med att tjäna på er investering – flera fastighetsmäklare menar att en hiss kan öka värdet på kvadratmeterpriserna för lägenheter med upp till 3.000 kr.

En ny hiss kommer att öka strömförbrukningen i fastigheten, vilket naturligtvis också måste inkluderas i uppskattningspriset för projektet. Man kan förvänta en totalförbrukning på cirka 1 000 till 1 500 kronor i årlig elavgift för driften av hissen. Även om hissen går många gånger om dagen är det alltså inte en dyr elräkning som du behöver oroa dig för.

Läs mer om det stora intresset för hiss bland lägenhetssökande här

Träffa våra experter

Tveka inte för att kontakta en av våra hisskonsulter. I stället för att gissa, kan vi snabbt värdera vad eventuella osäkerheter i er fastighet kan vara. Vi kan också ge er ett realistiskt budgetförslag, eller en hhelt konkret, fast offert för ert projekt, beroende på var i beslutningsprocessen ni befinner er.

Søren Faebo Larsen

Hisskonsult

+45 60 11 57 77
sfa@altan.dk

Kurt Andersen

Afdelingsleder elevator

+45 60 11 57 83
ka@altan.dk

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy