En annan anledning till att extrautrusta lägenheten med balkong är corona-hemesterläget. När man inte kan resa utomlands blir livet hemma viktigare, och många tycker det är mysigt att inreda sin nya balkong med bekväma och trevliga möbler och inredningstillbehör – eller med vindskydd eller insynsskydd.

Så här går det till att sätta upp nya balkonger i Göteborg – lite om processen

 

Från att vi sätter i gång till att du kan slå upp dörrarna till din nya balkong ska du räkna med att det tar sex till åtta månader. Självklart hjälper vi till med ansökningen och alla papper till kommunen. Det som kommunen ofta har mest fokus på är att de balkonger som ska sättas upp blir en harmonisk och arkitektonisk helhet med huset men också med de andra byggnader som ligger på samma gata eller i området.

Vi upplever att stadsarkitekterna ställer ganska höga krav så ju snabbare vi kan komma igång med att ansöka desto bättre. Oavsett om du bor i ett klassiskt hus från starten av förra sekelskiftet eller kanske i ett hus med spännande jugendstil eller i ett hus med funkiskänsla så anpassar vi de kommande balkonger till den aktuella stilen. Alla våra balkongprojekt tar hänsyn till husets ålder, stil och arkitektur.

 

Var sätter vi upp balkonger i Göteborg?

 

I Göteborg arbetar vi just nu med aktuella och kommande balkongprojekt i bland annat stadsdelarna Lorensberg, Annedal, Vasastan, Olivedal, Johanneberg och Nilssonsberg.

Men det är inte bara här vi kan sätta upp nya balkonger i Göteborgsområdet. Vi får fler och fler förfrågningar från olika bostadsrättsföreningar i Göteborg – också i hus som kanske byggdes som en del av miljonprogrammet för 50 år sedan.

De balkonger som sitter här kanske inte längre är lika inbjudande eller känns helt enkelt bara omoderna. Om så är fallet är det ofta både enklare och billigare att sätta upp nya balkonger än att renovera de gamla. De nya kan dessutom bli rymligare. Vi arbetar med fasadbalkonger, franska balkonger och takbalkonger i Göteborgsområdet. Vill du veta mer? Kontakta oss här!

 

Du behöver inte tänka på underhåll av din nya balkong på många år

 

När vi sätter upp en ny balkong hos dig behöver du inte fundera på om den ska målas, rostskyddas eller underhållas på annat sätt under lång tid framöver. Naturligtvis kommer vi och utför de lagstadgade inspektionerna efter ett och fem år.

Vårt arbete innebär ett ganska litet ingrepp i fastigheten och med vår unika metod sätter vi fast balkongen på huset på ett skonsamt sätt som inte stör husets utseende. Vi undviker såväl synliga utvändiga stag som ingrepp inne i lägenheten med mothåll på vägg, eller uppbrutna golv. Slutresultatet är elegant och naturligt – det kommer se ut som om balkongen alltid har suttit där.

 

Vad kostar det att sätta upp en balkong i Göteborgsområdet?

 

Mellan tummen och pekfingret kostar det från 130 000 kronor att få en ny balkong. Priset inkluderar allt material, uppsättning, ansökan till kommunen och vår efterkontroll. När din balkong är uppsatt kontrollerar vi förstås att allt är korrekt gjort så att du tryggt kan njuta av luften, ljuset och solen på din nya uteplats.

Många vill gärna  ha ett vindskydd i plast eller glas, eller ett insynsskydd som tillbehör till den nya uteplatsen. Väljer du att köpa till extra tillbehör levererar och installerar vi kostnadsfritt.

Är det dags att gör en investering i en balkong? Tveka inte att kontakta oss för en första kontakt.

ALTAN BALKONGCOACH

Vad är en balkongcoach?

Läs mer om vad det innebär när vi på Altan pratar om våra balkongcoacher och varför de är så viktiga i arbetet med att genomföra de bästa balkongprojekten.

Frank från Altandk.se

Vill du veta mer?

Överväger ni att skaffa balkonger i hyres- eller bostadsrättsföreningen? Altan kommer ut till er och möter er där ni bor.

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Gabriella Enocsson
Gabriella Enocsson

Distriktsansvarig Säljare Väst

+46 31 99 40 50
ge@altandk.se

Pär Vilen
Pär Vilen

Projektledare

+46 31 99 40 51
pv@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss