Balkong Göteborg

Fler och fler ägare av bostadsrätter i Göteborg investerar i sina lägenheter och inte minst i sin och familjens livskvalitet genom att sätta upp en balkong. Oftast är det en hel bostadsrättsförening som gör det tillsammans, och ju fler som är med i projektet, desto billigare blir det för den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Men vilka goda argument finns det för att starta ett balkongprojekt i huset? Det handlar både om att få bättre livskvalitet, att man får extra kvadratmeter bostad och kanske allra mest handlar det om att ge familjen ett nytt perspektiv på livet i staden. Man är inne men ändå utomhus. Men glöm inte den ekonomiska sidan av ett balkongprojekt – de flesta mäklare vi har pratat med i Göteborg berättar om hur bostadsrätter mer än fördubblat investeringen i en ny balkong. Om en köpare står och väljer mellan två ganska lika lägenheter i samma stadsdel, där den ena har en ny, trevlig och välplanerad balkong, blir den lägenheten snabbt mycket mer attraktiv och kan öka priset med 3–400 000 kronor.

En annan anledning till att extrautrusta lägenheten med balkong är corona-hemesterläget. När man inte kan resa utomlands blir livet hemma viktigare, och många tycker det är mysigt att inreda sin nya balkong med bekväma och trevliga möbler och inredningstillbehör – eller med vindskydd eller insynsskydd.

Så här går det till att sätta upp nya balkonger i Göteborg – lite om processen

Från att vi sätter i gång till att du kan slå upp dörrarna till din nya balkong ska du räkna med att det tar sex till åtta månader. Självklart hjälper vi till med ansökningen och alla papper till kommunen. Det som kommunen ofta har mest fokus på är att de balkonger som ska sättas upp blir en harmonisk och arkitektonisk helhet med huset men också med de andra byggnader som ligger på samma gata eller i området.

Vi upplever att stadsarkitekterna ställer ganska höga krav så ju snabbare vi kan komma igång med att ansöka desto bättre. Oavsett om du bor i ett klassiskt hus från starten av förra sekelskiftet eller kanske i ett hus med spännande jugendstil eller i ett hus med funkiskänsla så anpassar vi de kommande balkonger till den aktuella stilen. Alla våra balkongprojekt tar hänsyn till husets ålder, stil och arkitektur.

Var sätter vi upp balkonger i Göteborg?

I Göteborg arbetar vi just nu med aktuella och kommande balkongprojekt i bland annat stadsdelarna Lorensberg, Annedal, Vasastan, Olivedal, Johanneberg och Nilssonsberg.

Men det är inte bara här vi kan sätta upp nya balkonger i Göteborgsområdet. Vi får fler och fler förfrågningar från olika bostadsrättsföreningar i Göteborg – också i hus som kanske byggdes som en del av miljonprogrammet för 50 år sedan.

De balkonger som sitter här kanske inte längre är lika inbjudande eller känns helt enkelt bara omoderna. Om så är fallet är det ofta både enklare och billigare att sätta upp nya balkonger än att renovera de gamla. De nya kan dessutom bli rymligare. Vi arbetar med fasadbalkonger, franska balkonger och takbalkonger i Göteborgsområdet. Vill du veta mer? Kontakta oss här!

Du behöver inte tänka på underhåll av din nya balkong på många år

När vi sätter upp en ny balkong hos dig behöver du inte fundera på om den ska målas, rostskyddas eller underhållas på annat sätt under lång tid framöver. Naturligtvis kommer vi och utför de lagstadgade inspektionerna efter ett och fem år.

Vårt arbete innebär ett ganska litet ingrepp i fastigheten och med vår unika metod sätter vi fast balkongen på huset på ett skonsamt sätt som inte stör husets utseende. Vi undviker såväl synliga utvändiga stag som ingrepp inne i lägenheten med mothåll på vägg, eller uppbrutna golv. Slutresultatet är elegant och naturligt – det kommer se ut som om balkongen alltid har suttit där.

Vad kostar det att sätta upp en balkong i Göteborgsområdet?

Mellan tummen och pekfingret kostar det från 130 000 kronor att få en ny balkong. Priset inkluderar allt material, uppsättning, ansökan till kommunen och vår efterkontroll. När din balkong är uppsatt kontrollerar vi förstås att allt är korrekt gjort så att du tryggt kan njuta av luften, ljuset och solen på din nya uteplats.

Många vill gärna  ha ett vindskydd i plast eller glas, eller ett insynsskydd som tillbehör till den nya uteplatsen. Väljer du att köpa till extra tillbehör levererar och installerar vi kostnadsfritt.

Är det dags att gör en investering i en balkong? Tveka inte att kontakta oss för en första kontakt.

ALTAN BALKONGCOACH

Vad är en balkongcoach?

Läs mer om vad det innebär när vi på Altan pratar om våra balkongcoacher och varför de är så viktiga i arbetet med att genomföra de bästa balkongprojekten.

Vill du veta mer?

Överväger ni att skaffa balkonger i hyres- eller bostadsrättsföreningen? Altan kommer ut till er och möter er på hemadressen.

Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

Pär Vilen

Projektledare

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.