Mest handlar det nog om att få bättre livskvalitet, med plats att njuta av den friska luften, solens strålar och känslan av att vara ute men samtidigt inne. Men det betyder också att man får fler kvadratmeter till sin bostad och en extra loungeyta eller plats att äta på.
Men glöm inte den ekonomiska sidan av ett balkongprojekt – de flesta mäklare i Helsingborg kan nog skriva under på att en ny balkong ofta fördubblar sin egen investering. Så om du använder 125 000 kronor till din nya balkong kan du vänta dig en värdeökning av din lägenhet med kanske en kvarts miljon kronor.

Det rådande läget har också inneburit en ökad efterfrågan på balkonger. När det nu går att resa till Mallorca eller Thailand, eller ens till Danmark, blir balkongen en välkommen fristad och kanske en plats som kan erbjuda lite extra semesterstämning med blommor och gröna växter i krukor och bekväma balkongmöbler med mjuka kuddar eller mysiga filtar.

 

Hur går det till att starta ett balkongprojekt i Helsingborg?

 

Det tar ungefär 6 till 8 månader från start till att du kan slå dörrarna upp till din nya balkong. Vi hjälper till med alla papper och de ansökningar som måste göras. Det som kommunen nästan alltid har mest fokus på är att de balkonger som ska sättas upp skapar en harmonisk och arkitektonisk helhet med huset.

Men man tittar också på hur det påverkar de andra hus som ligger på samma gata eller i bostadsområdet. Stadsarkitekterna ställer ganska höga krav och är grundliga i sitt arbete, så ju snabbare vi kan komma igång med att skicka in ansökan desto bättre. För bostadsrättsföreningar i klassiska hus från starten av förra sekelskiftet anpassar vi självklart de kommande balkongerna till den aktuella byggnadsstilen. Detsamma gäller för hus i klassisk jugendstil och för hus med funkiskänsla. Alla våra balkongprojekt tar hänsyn till husets ålder, stil och uttryck. Vill du veta mer? Kontakta oss här!

 

Var kan man sätta upp balkonger i Helsingborg?

 

I Helsingborg planerar vi eller är redan igång med att sätta upp balkonger i området kring stadsdelarna Tågaborg, Stattena och Slottshöjden. Men vi är inte begränsade till denna typ av hus eller bostadsrättsföreningar.

Vi ger gärna offerter till alla slags balkongprojekt, och en typ av projekt som vi märker blir mer och mer aktuell är balkonger på hus från miljonprogrammets dagar. De balkonger som finns här kanske inte längre är så robusta och fräscha eller så känns de bara omoderna.

Ofta är det här både enklare och billigare att sätta upp nya balkonger, som dessutom kan ge några extra kvadratmeter balkongyta att leva på, än att renovera de gamla. Vi kan erbjuda både fasadbalkonger, franska balkonger och takbalkonger i hela Helsingborgsområdet.

 

Underhållsfri balkong med extra säkerhet och omtanke

 

När vi monterar en ny balkong hos dig behöver du inte tänka på att den behöver målas, rostskyddas eller underhållas på riktigt länge. Som en del av den trygghet du har rätt att kräva kommer vi och utför de inspektioner som lagen föreskriver både ett och fem år efter monteringen.

Monteringen är för de flesta av våra kunder ett överraskande litet ingrepp i fastigheten. Vi sätter fast balkongen på huset på ett skonsamt sätt som inte stör husets utseende eller påverkar konstruktionen. Det slutgiltiga resultatet är elegant och naturligt – det kommer att se ut som om balkongen alltid har funnits där.

 

Vad kostar det att sätta upp en balkong i Helsingborg?

 

En ny balkong i Helsingborg kostar från 130 000 kronor inklusive allt material, uppsättning, ansökningen till kommunen och vår efterkontroll. När din balkong är klar att använda får du nycklarna till den men vi kontrollerar förstås först att allt är korrekt och gjort enligt rådande regler så att du tryggt kan njuta av luften, ljuset och solen på din nya uteplats. Du kan lägga till olika extra tillbehör om du vill enligt vår prislista.

Många vill gärna ha ett vindskydd i plast eller glas eller ett insynsskydd som tillbehör till den nya uteplatsen. Den investering du gör i din nya balkong är en investering i din egen och familjens livskvalitet och inte minst en garanterad värdeökning av din lägenhet. Kontakta oss om du vill veta mer  – varmt välkommen!

ALTAN BALKONGCOACH

Vad är en balkongcoach?

Läs mer om vad det innebär när vi på Altan pratar om våra balkongcoacher och varför de är så viktiga i arbetet med att genomföra de bästa balkongprojekten.

Frank från Altandk.se

Vill du veta mer?

Överväger ni att skaffa balkonger i hyres- eller bostadsrättsföreningen? Altan kommer ut till er och möter er på hemadressen.

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Gabriella Enocsson
Gabriella Enocsson

Distriktsansvarig Säljare Väst

+46 31 99 40 50
ge@altandk.se

Pär Vilen
Pär Vilen

Projektledare

+46 31 99 40 51
pv@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss