Ny balkong i Malmö? Det här gäller!

 

Från att processen startar till att din nya balkong är klar att användas tar det i normalfall sex till åtta månader. Vi hjälper din bostadsrättsförening med ansökningen till kommunen. Det som kommunen tittar extra på är att de kommande balkongerna ska passa kvarterets och husets byggnadsstil och smälta in i stadsmiljön. Den upphängningsmetod som väljs är av stor betydelse, eftersom ett så tidstypiskt som möjligt ska strävas efter och ett krav är ofta att inga utvändiga stag ska synas.

Det är stadsarkitekten som har sista ordet. Det gäller att sätta upp balkonger som stämmer med estetiken på ett sekelskifteshus, ett hus i jugendstil eller ett i klassisk funkisstil. Alla de balkongprojekt vi arbetar med tar hänsyn till husets ålder, stil och arkitektur.

 

Balkonger och altaner på sekelskifteshus och klassiska byggnader i Malmö

 

När vi sätter upp nya balkonger är det oftast på hus som naturligt har plats till det. I Malmö arbetar vi just nu med existerande och kommande projekt i bland annat stadsdelarna Värnhem, Möllevången, Lugnet och Davidshall.

Men vi upplever också ett ökat intresse från bostadsrättsföreningar från andra delar av Malmö. Det kan handla om hus från miljonprogrammets dagar som fick balkonger för kanske 40–50 år sedan, där balkongerna upplevs som slitna eller inte längre så mysiga att vara på.

På några ställen har man tagit bort de existerande balkongerna eftersom de inte längre var säkra att använda. Om så är fallet är det både billigare och enklare att sätta upp nya balkonger än att renovera de existerande. Vi kan sätta upp både fasadbalkonger, franska balkonger och takbalkonger i Malmö. Vill du veta mer? Kontakta oss här!

 

Din nya uteplats är underhållsfri i många år

 

När vi sätter upp en ny balkong hos dig behöver du inte tänka på målning eller renovering på riktigt lång tid – och vi kommer dessutom och utför de lagstadgade inspektionerna efter ett och fem år.

Vårt arbete innebär ett minimalt ingrepp i fastigheten och förankring av balkongen i fasaden på ett skonsamt sätt som inte påverkar husets utseende negativt. Resultatet är elegant och naturligt – det kommer se ut som om balkongen alltid har funnits där. Många väljer att komplettera sin nya balkong med ett vindskydd i plast eller glas, eller med ett insynsskydd.

 

Vad kostar det att få en balkong i Malmö?

 

Kostnaden för att sätta upp en balkong är från 130 000 kronor. Priset inkluderar allt material, uppsättning, ansökning till kommunen och vår efterkontroll. När din balkong är monterad kontrollerar vi noga att allt är korrekt utfört så att du tryggt kan njuta livet på din nya uteplats.

Du kan välja olika extra tillbehör om du vill, som vi levererar och installerar kostnadsfritt. Den investering du gör i din nya balkong fördubblas för det mesta omedelbart, enligt de fastighetsmäklare vi har pratat med i  Malmö. Visste du förresten att balkonger är det hetaste sökordet när man ska köpa ny lägenhet!

ALTAN BALKONGCOACH

Vad gör en balkongcoach?

Läs mer om vad det innebär när vi på Altan pratar om våra balkongcoacher och varför de är så viktiga i arbetet för att genomföra de bästa balkongprojekten.

Frank från Altandk.se

Vill du veta mer?

Överväger ni att skaffa balkonger i hyres- eller bostadsrättsföreningen? Altan kommer ut till er för ett besök.

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Gabriella Enocsson
Gabriella Enocsson

Distriktsansvarig Säljare Väst

+46 31 99 40 50
ge@altandk.se

Pär Vilen
Pär Vilen

Projektledare

+46 31 99 40 51
pv@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss