Balkongkonsult

Frank är en av sju balkongcoachar på Altan. Han har arbetat med balkonger i tio år, de senaste tre åren som coach och mentor för de cirka 100 installatörer som är anställda på Altan. Frank har arbetat hos Altan sedan 2007.

Vilken är din roll på Altan?

“Som balkongcoach har jag många arbetsuppgifter. I princip ansvarar jag för att säkerställa att kvaliteten är densamma för alla våra projekt – det vill säga att vi utnyttjar vår omfattande erfarenhet och kunskapsdelning över hela verksamheten. Jag vägleder nya installatörer, granskar och reviderar våra rutiner, deltar som rådgivare på stora projekt och finns tillgänglig varje gång en kollega eller kund har frågor om en specifik sak. Det är min roll att se till att arbetet är välstrukturerat och att alla vet vad de ska göra. Men det kan alltid uppstå oväntade situationer när man arbetar med äldre flervåningshus. Det handlar om mycket mer än att montera en balkong. Vi ska värna om gårdsmiljön och lekande barn. Vi måste meddela alla boende i tid, se till att den fina beläggningen på gården inte förstörs och reparera hål i en 100 år gammal fasad utan att det syns. Bara för att nämna några saker. “

Altan har utvecklat branschens första och enda “balkongakademi”. Vad handlar det om?

“Vår ambition är att göra saker så bra och effektivt som möjligt, och eftersom det inte finns några monteringsregler gällande balkonger som vi kan luta oss mot var det naturligt för oss att utveckla vår egen utbildning. Man får ju nya erfarenheter varje gång man genomför ett projekt, och för oss är det viktigt att dela kunskapen mellan oss så att vi hela tiden kan optimera vårt arbete. Det här utvecklar vår organisation, och innebär att vi kan lova våra kunder samma höga kvalitet varje gång.”

Hos Altan arbetar installatörerna i självständiga team. Varför det?

“Det stämmer. Våra team består av två installatörer, som tillsammans täcker alla kompetenser på ett hissprojekt. På grund av vår intensiva inlärningsfas när vi nyanställer, kan alla planera, genomföra inköp och möten med boenden och utföra mureri-, snickeri- och smedjearbete. Det har gett oss och våra kunder många fördelar. När du delegerar ansvaret kan laget genomföra uppgiften mycket mer effektivt, och det skapar motivation och glädje i vardagen. Vi vet också att våra kunder uppskattar den nära relation de bygger till våra montörer. De möter samma person varje dag, och det har visat sig vara till stor fördel. ” Få inspiration till balkongdrömmen här

Vad får ni ut av denna satsning?

“Det är viktigt för oss och våra kunder att våra självständiga team kan planera och genomföra ett balkongprojekt på egen hand. Jag stöder och guidar vid behov, men vår inlärning säkerställer att montörerna kan arbeta självständigt. Vi är den största och mest erfarna balkongleverantören, men vi vill förbli små i förhållande till våra kunder. Närheten till dem är avgörande.”

Vad kan en bra montör?

“En Altanmontör har en solid, hantverksbaserad utgångspunkt. Och så har han eller hon rätt inställning i förhållande till vad vi gemensamt lovat kunden. Det betyder allt för oss att det uppstår ett tillförlitligt och vänligt förhållande mellan oss och de boende. De måste leva med oss ​​i två till tre månader, och vice versa. “

Vad kan Altan göra bättre?

“Det går alltid att göra mer för att optimera detaljer. Enklare arbetsflöden som ger en bättre slutprodukt. Vi har en vinnarkultur där vi älskar att upptäcka och testa det nya, så att vi alltid ligger steget före. Det finns däremot en sak som jag skulle vilja framhäva som den största utmaningen. Med hjälp av vårt designkontor och duktiga ingenjörer har vi lyckats leverera snabbare eftersom vi kan förbereda detaljerade dokumentationsunderlag till myndigheterna. Man måste emellertid förstå att vi i processen är mycket beroende av kommunens tillstånd. Myndigheterna ställer allt högre krav, och det är precis det vi arbetar med för att bli ännu mer professionella. Allt ligger dock inte hos oss, men vi gör vad vi kan för att hjälpa våra kunder att få sina balkonger så snabbt som möjligt.”

Läs mer om monteringsprocessen - "vi flyttar in hos dig"

Själva monteringen är ett av de fem processteg som ett vanligt balkongprojekt genomgår – de fyra övriga är offertfasen, designfasen, produktionen av balkongerna och leverans.

01. Offert

02. Projektering

03. Balkongproduktion

04. Vi flyttar in hos dig

05. Leverans

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.