Balkonger

För den som bor i en lägenhet kan det kännas som att även närmaste park ligger för långt bort – när du bara vill njuta en stund av solens strålar och ta en nypa frisk luft. Med en balkong får du detta, direkt från din lägenhet. Altan tillverkar både stora och små balkonger som alla suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Fasadbalkong

Det kommer alltid att finnas en Altan-balkong som passar just din fastighet perfekt. Att få en balkong från Altan är som att få en ny skräddarsydd möbel till lägenheten.

Fransk balkong

En fransk balkong är i princip en balkongdörr med ett räcke utanför och är ett flexibelt och populärt val när det kommer till balkonglösning. En stor fördel är att den kan monteras där det saknas utrymme för en traditionell balkong. Den franska balkongens namn kommer från att denna typ av balkong var mycket vanlig i Frankrike, då bygglagstiftningen inte tillät vanliga balkonger i trängre stadsbebyggelse. Alltså är en fransk balkong det perfekta valet för dig som bor i ett tätbebyggt område, eller om du önskar förändra husets fasad så lite som möjligt.

Takbalkong

Många anser att takbalkongen är ”Rolls-Roycen” bland balkonger. Du har ingen annan över dig, utsikten är ofta fantastisk och solen skiner nästan alltid på en takbalkong. Vad kan vara bättre än att äta middag under bar himmel en varm sommarkväll? Eller varför inte avnjuta morgonens första kopp kaffe med en fantastisk utsikt och endast vita moln över dig? Oavsett vad du drömmer om att använda just din framtida balkong till kan vi hjälpa din dröm att bli verklighet. Våra takbalkonger kan monteras på nästan alla fastigheter, så låt drömmen om en takbalkong gå i uppfyllelse ihop med oss.

Spela videoklipp

EN BALKONG GER DIG MÅNGA NYA MÖJLIGHETER

För morgonkaffet, barnvagnen, grillen och torkstället, för en stund i solen och för att njuta mer av det härliga livet i staden

Läs mer om vägen till drömbalkongen

Drömmen om en balkong börjar ofta med en idé från en eller flera engagerade personer i en bostadsrättsförening. Därefter är det många frågor som snabbt dyker upp: Hur gör vi? Kan vi få tillstånd för balkonger? Ska vi ringa till Stadsbyggnadskontoret? Är det möjligt att sätta upp balkonger på en äldre fastighet? Och vad kostar det?

01. Offert

02. Projektering

03. Balkongproduktion

04. Vi flyttar in hos dig

05. Leverans

Balkonger för alla smaker

Vi på Altan har specialiserat oss på att bygga balkonger för alla behov. Om utrymmet är knappt erbjuder vi mindre utrymmeskrävande balkonger. Det kan till exempel vara en fransk balkong som i princip är en balkongdörr med ett räcke framför, och som därför kan monteras på de flesta byggnader, eller en spansk balkong som fortfarande tar upp lite plats men som även har ett litet golv som du kan gå ut på. Är platsen inte begränsad kan du istället välja en större fasadbalkong som du sedan kan inreda med sittplats och gröna växter. Vi monterar även takbalkonger för dig som har turen att bo högst upp i en byggnad samt kungsbalkonger om du är ute efter en balkong som sträcker sig över flera av lägenhetens rum.

En balkong kan verkligen göra under i en lägenhet, oavsett om det är en mindre balkong som framförallt bidrar till ökat ljusinsläpp eller en större balkong som ger lägenheten ett helt extra rum under sommarhalvåret.

Balkong för ökad trivsel

Om du bor i en lägenhet utan balkong känner du nog igen känslan av att vara lite instängd. Genom att bygga till en balkong på din lägenhet får du inte bara ett bättre ljusinsläpp samt fantastiska vädringsmöjligheter, under sommarhalvåret får din lägenhet även ett helt extra rum. En balkong ger dig oändliga möjligheter, oavsett om du brinner för att odla växter eller grönsaker, tycker om att avnjuta din morgonkaffe under bar himmel eller önskar att avsluta en ljummen sommarkväll med ett glas vin ihop med vännerna. I en stressig stadsmiljö kan balkongen dessutom kännas som en avslappnande oas där du bara kan koppla av efter en hektisk dag. Kort beskrivet kan en balkong på många sätt öka trivseln i bostaden, oavsett hur du önskar att använda den.

Vi på Altan brinner verkligen för att hitta lösningar som bidrar till en ökad boendekomfort och därför älskar vi att hjälpa våra kunder att hitta just den typ av balkong som förbättrar deras trivsel och boendekvalitet.

En balkong ökar lägenhetens värde

En balkong ökar inte bara livsglädjen för den som bor i eller besöker lägenheten, den ökar även lägenhetens värde. I genomsnitt säljs en lägenhet med balkong i Sverige för mellan 60 000 och 90 000 kronor mer än en lägenhet utan balkong. I procentenheter innebär detta en ökning på ca 1,9% av priset. Om balkongen i fråga dessutom ligger i söderläge ökar värdet ytterligare med ca 10 000 kronor eller 0,2%.

En anledning bakom dessa siffror är den stigande efterfrågan på balkonger. I dag är det många som helt enkelt inte skulle kunna tänka sig att bo i en lägenhet utan balkong och är därför villiga att betala en betydligt högre summa för en lägenhet där en balkong redan ingår. Med andra ord är en balkong i nästan alla tillfällen en god investering, och den som låter bygga en balkong får högst troligtvis igen pengarna samtidigt som de får en ökad trivsel under tiden de bor i lägenheten.

Vi tar hand om hela balkongprocessen

Oavsett om du letar efter stora eller små balkonger kan vi på Altan hjälpa dig att hitta rätt lösning. På Altan tar vi hand om hela processen från början till slut. Vi hanterar bygglovsansökan, tillhandahåller de rätta tekniska beräkningarna och självklart producerar vi även din balkong och monterar den med hjälp av våra egna montörer. Vi på Altan monterar ca 3000 balkonger varje år och känner oss trygga med att profilera oss som riktiga experter på balkonger. Vi ser fram emot att använda vår kunskap och expertis i ditt nästa balkongprojekt.

Är du osäker på vilken typ av balkong som passar just dig och din fastighet? Tveka inte att kontakta oss, så berättar vi mer om vilka alternativ som finns när det gäller en din nya balkong.

Spela videoklipp

På Altan hanterar vi hela balkongprocessen, från ett första besök tills dess att balkongen är redo att användas. Klicka på videon ovan så berättar vi mer om hur det går till.

VÅRA BALKONGCOACHER

Vad gör en balkongcoach?

Läs mer om vad rollen innebär – och varför balkongcoacherna är så viktiga för att genomföra de bästa balkongprojekten.

Vill du veta mer om balkongmarknaden?

Vi vill dela med oss av aktuella och intressanta artiklar om balkongmarknaden och ämnen som rör vårt erbjudande, när det finns något som kan vara intressant för vår omvärld. Här ser du ett urval av dessa artiklar. Klicka och läs mer.

INSPIRATION TILL DITT NYA SKÖNA BALKONGLIV

Läs om vårt samarbete med altanliv.dk

Det är härligt att äntligen få sin drömbalkong, och att inreda den rätt ger en dimension extra till det sköna utelivet. På altanliv.dk hittar du, förutom mängder av inspiration, allt du kan tänkas behöva till din nya balkong.

Vill du veta mer?

Överväger ni att skaffa balkonger i hyres- eller bostadsrättsföreningen? Altan kommer gärna och besöker er på plats för att berätta mer om hur vi kan hjälpa till.

Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

Melinda Wahlqvist

A-konsulent, Göteborg

Dagge Kuronovski

Distriktsansvarig Säljare Syd

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.