Fasadbalkong

For Altan.dk handler det gode liv om kontekst og behov. Vi mener faktisk, at vi er med til at skabe det gode liv i byen, i kraft af de ca. 3000 altaner vi sætter op årligt, samt de mange elevatorer, der gør tilgængeligheden bedre for hundredevis af borgere i de danske byer.

Tretusen balkonger per år

Altan monterar cirka 3 000 balkonger varje år och på de över tjugo år som vi har byggt balkonger, har det blivit mer än 25 000 balkonger. Det innebär att vi faktiskt har utökat lägenheters bostadsyta med ungefär 125 000 kvadratmeter.

De allra flesta av dessa tusentals balkonger är balkonger på fasader, som också är den klart vanligaste balkongen jämfört med exempelvis franska balkonger eller takbalkonger. Fasadbalkonger är, som namnet antyder, monterade på fastighetens fasad och kan i princip sättas upp på alla våningar – från bottenplan till översta våningen.

Detta påverkar storleken på balkongen

För några år sedan verkade det ibland vara lite slumpmässigt hur stora balkonger våra kunder kunde skaffa. Detta innebar att en bostadsrättsförening kunde uppleva att grannföreningen fick installera balkonger som var betydligt större än vad de själva fick. Det skapade naturligtvis frågetecken, men 2016 kom förtydligande regler för hur stora balkonger man kan få bygglov för. Bland de faktorer som påverkar den tillåtna storleken är exempelvis hur många fönster hos grannen under som balkongen kan skugga, och avståndet till motsatt fastighet. Det tas stor hänsyn till de boende under en balkong, som inte ska behöva riskera att få in mindre mängd dagsljus in i lägenheten. Ofta får dock grannen under också en balkong, och när det befintliga fönstret blir ersatt med en balkongdörr släpper den in mycket mer solljus än vad ett vanligt fönster gör.

Vi skräddarsyr din balkong

Det kommer alltid att finnas en Altan-balkong som passar just din fastighet. Att få en balkong från Altan är som att få en ny skräddarsydd möbel – perfekt anpassad till fastigheten. Dessutom är våra balkonger ofta en investering i ökad livskvalitet. I vårt showroom kan du på plats se och uppleva ett urval av våra balkongmodeller. Här kan du se olika utseenden och uppleva en balkong i naturlig storlek. Vår erfarenhet är att många människor blir förvånade över hur mycket utrymme det faktiskt är på en normalstor balkong. Det är först när man står på den och ser den inredd med möbler som det blir tydligt.

Altan har mer än 22 års erfarenhet av att bygga balkonger och har varit pionjärer genom det senaste årtiondets balkongboom.

Det är viktigt att balkongen är estetiskt anpassad till fasaden som den är monterad på. Här finns en balkong på ”Den Hvide Snit ”på Havnegade i Köpenhamn. Den lätta uttrycket skapas tack vare glasräcket och den råa galvaniserade metallen passar perfekt med hamnmiljön där byggnaderna står.

Aluminium, stål eller något helt annat..?

När ni ska välja balkong till er fastighet finns det flera saker som spelar in; design, ekonomi, regler och restriktioner och mycket mer. På Altan kan vi svara på nästan alla tänkbara frågor som handlar om att skaffa balkong. Men utseendet är självklart en smaksak!

EN BALKONG GER NYA MÖJLIGHETER

För en ny favoritplats, en skön paus och 180° utsikt, för ett nytt utomhusliv med odling och avkoppling

Vi hjälper dig och din bostadsrättsförening att hitta rätt balkong

Många frågor uppstår ofta när samtalet kommer in på balkonger på föreningsstämman eller när grannarna träffas i trappan och börjar prata om balkong. Vi har de flesta svaren och vi vill gärna prata med dig.

INRED DITT NYA BALKONGLIV

Pricken över i

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, plädar och mycket mer. På altanliv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong.

Vill du veta mer om balkongmarknaden?

Vi vill dela med oss av aktuella och intressanta artiklar om balkongmarknaden och ämnen som rör vårt erbjudande, när det finns något som kan vara intressant för vår omvärld. Här ser du ett urval av dessa artiklar. Klicka och läs mer.

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.