01

ERBJUDANDEN

Offert

Överväger ni balkonger i kooperativet eller bostadsrättsföreningen? AltanDK kommer till dig för ett förutsättningslöst första möte. AltanDK har hjälpt hundratals bostadsrättsföreningar med balkonger, och en sak är säker: Det finns aldrig två projekt som är de samma i fastigheterna. Men här är en liten guide till hur du och din bostadsrättsförening kan ta balkongprocessen vidare tillsammans med AltanDK.

02

PROJEKT OCH BYGGODKÄNNANDE

Projektering

Bygglov är en nödvändig och väsentlig del av balkongprocessen. Men hur får man egentligen ett bygglov, och vilka regler gäller?

Du och din bostadsrättsförening behöver inte ha besväret med planering och offentlig förvaltning. Vi tar hand om allt det praktiska arbetet i samband med ett bygglov. Det innebär också att vi på AltanDK ansvarar för att förbereda ritningarna och de beräkningar som ligger till grund för kommunens tillstånd.

03

SÅ BYGGER VI DIN DRÖMBALKONG

Balkongproduktion

När det gäller produktion består en balkong av fyra huvuddelar: räcken (skyddet), botten, dörrdelen och det stödjande stålet som ska fixas i murverket. Lägg till dessa alternativ som underkläder på botten och eventuellt golv och räcke. Naturligtvis i FSC-godkänt lövträ, precis som våra stålproducenter är CE-certifierade

04

MONTERING

Vi flyttar in hos dig

När vi har bygglov på plats och balkongerna produceras är vi redo för balkonginstallationen. Arbetet sker från en arbetsplattform som rör sig upp och ner i fastigheten och säkerställer att våra balkonginstallatörer har rätt arbetshöjd för att montera balkongerna.

Arbetsplattformen för balkongmontering flyttas från ingången till ingången, och det kommer därför bara att ligga utanför din lägenhet under en kortare tid. Därför undviker du den välkända och traditionella byggnadsställningen, som ofta står och stör din åsikt under många veckor i följd.

05

LEVERANS

Leverering

Tack för den här tiden och grattis på din nya balkong. Våra balkonginstallatörer levererar din balkong till dig, nu att den är helt monterad och redo att användas. Om du, i bostadsföreningen, har en byggnadsrådgivare som är förknippad med din helt, så är det vanligen ett handoverföretag som håller på att se alla balkonger.

Vill du veta mer om möjligheterna till att få balkong i din förening?

Kontakta oss om att starta en bra hissprocess i din förening

Det kommer alltid att finnas en AltanDK-balkong för just din fastighet. Att få balkong från AltanDK är som att få en ny skräddarsydd möbel – direktanpassad till fastigheten. Samtidigt är våra balkonger ofta en investering i ökad livskvalitet.

070 88 10 112

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss