Balkongprocessen

När du ingår i ett avtal med Altan om leverans av din nya balkong, får du samtidigt en totalleverantör. Det innebär att vi tar hand om allt, från den första inspektionen av fastigheten, hanteringen av ritningar, konstruktionsberäkningar och nödvändiga tillstånd från din kommun – till produktion av delarna till balkongen, monteringen samt lagstadgade ett- och femårsinspektioner.

01

ERBJUDANDEN

Offert

Överväger ni balkonger i bostadsrättsföreningen? Altan kommer på besök för ett förutsättningslöst första möte. Altan har hjälpt hundratals bostadsrättsföreningar med balkonger, och en sak är säker: Det finns aldrig två projekt som är desamma. Här är en liten guide till hur du och din bostadsrättsförening kan ta balkongprocessen vidare tillsammans med Altan.

02

PROJEKT OCH BYGGODKÄNNANDE

Projektering

Bygglov är en nödvändig och väsentlig del av balkongprocessen. Men hur får man egentligen ett bygglov, och vilka regler gäller?

Du och din bostadsrättsförening behöver inte fundera på varken planering och regelverk. Vi tar hand om allt det praktiska arbetet i samband med bygglovet. Det innebär också att vi på Altan ansvarar för att förbereda ritningarna och göra de beräkningar som ligger till grund för att få tillstånd.

03

SÅ BYGGER VI DIN DRÖMBALKONG

Balkongproduktion

När det kommer till hur själva produktionen går till är det bra att känna till att en balkong består av fyra huvuddelar: räcke, botten, dörrdel och det stödjande stålet som ska införlivas i murverket. Lägg också till alternativ som golvbeläggning och eventuellt golv och räcke. Trädelar från oss är i FSC-godkänt lövträ, och våra stålproducenter är CE-certifierade.

04

MONTAGE

Vi flyttar in hos dig

När bygglovet är klart och balkongerna producerade är vi redo för själva balkonginstallationen. Arbetet sker från en plattform som är flyttbar upp och ner i fastigheten, vilket säkerställer att våra balkonginstallatörer hela tiden har rätt arbetshöjd för montaget.

Plattformen som arbetet görs från flyttas under arbetets gång, och den kommer därför bara att befinna sig utanför din lägenhet en kortare tid. Du slipper den traditionella byggnadsställningen, som ofta stör din utsikt under flera veckor i följd.

05

LEVERANS

Leverans

Tack för den här tiden och grattis till din nya balkong! Våra balkonginstallatörer levererar din balkong till dig, monterad och redo att börja använda.

VILL DU VETA MER OM MÖJLIGHETERNA TILL BALKONGER I DIN FÖRENING?

Kontakta oss för att starta en balkongprocess i din bostadsrättsförening.

Det kommer alltid att finnas en Altan-balkong för just din fastighet. Att få balkong från Altan är som att få en ny skräddarsydd möbel – specialanpassad till fastigheten. Samtidigt är våra balkonger ofta en investering i ökad livskvalitet.

Hitta din drömbalkong

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.