Din balkong produceras

När din kommun utfärdar ett slutgiltigt bygglov går vi omedelbart igång med att producera alla nödvändiga material till just precis din balkong, så att vi kan börja arbetet med att montera balkongen så snart som möjligt.

Specialiserade fabriker producerar din balkong

Galvaniserat stål från Skälskör, aluminium från Alvesta i Sverige och dörrpartier i trä från Klippinge. Altan.dk har ett nära samarbete med noggrant utvalda fabriker, som specialiserar sig i produktion av balkongelement och dörrar speciellt tillverkade för balkonger.

Går du och drömmer om att bygga balkonger på er fastighet? På Altan.dk har vi årtionden av erfarenhet av hela byggnadsprocessen. Vi känner till reglerna för bygglov på området, har kontakt med arkitekter, mäter upp och utför arbetet från A-Ö. Vi arbetar för att producera och montera din balkong så snart som möjligt så att du kan njuta av utomhuslivet och få extra ljus in i fastigheten, och vi följer alltid rådande regler och lagar, något vi också kräver av våra leverantörer.

Vår förare gör allt redo för start på din adress

Arbetsplattform, trailer, materialcontainer, lastbil, körplattor, verktyg och annan utrustning. Sidlöpande med balkongernas produktion, färdigställs de många element som likt brickor i ett pusselspel ska passa samman för att säkerställa att din bostadsförenings balkongprojekt förlöper så smidigt som möjligt. Vi genomför cirka 100 balkongprojekt per år och vi monterar årligen 3 000 balkonger, så vi vet vad som krävs för att bygga balkonger och montera dem korrekt, ordentligt och enligt lagstiftningen i området.

Vill ni också igång med ett balkongprojekt i din bostadsförening? Kontakta oss och få mycket mer information om processen, från de inledande övervägandena till att balkongerna är färdigställda, monterade och redo att användas.

Vi ansvarar för projekteringen

Projekteringsavdelningen på Altan.dk utarbetar ritmaterial och statiska beräkningar som är de beräkningar som ska säkra att balkongkonstruktionen är korrekt och uppfyller de krav som bygglovet kräver.

Vissa kommuner – till exempel Köpenhamns stad – kräver både inlämning av ett detaljerat monterings- och byggprojekt och en huvudutmaning (ritningar). Utifrån dessa upplysningar väljer kommunen huruvida ett byggnadsstillstånd kan beviljas av kommunens arkitekter. Först då kommer kommunen att utfärda ett slutgiltigt tillstånd för att balkongmonteringen kan påbörjas.

På Altan.dk har vi en kontinuerlig dialog med din kommun. Vi avklarar det praktiska och kan alla regler för byggnadstillstånd för balkonger. Naturligtvis är vi väl medvetna om att ni vill ha balkongerna installerade så snart som möjligt. Ni kan därför med trygghet överlåta ansvaret för balkongtillstånden till oss, och veta att vi arbetar så snabbt och effektivt som möjligt i er kommun.

Dialog med kommunen om bygglov för balkongen

Även om vi oftast har ett oklanderligt samarbete med myndigheterna, kan det ibland behövas en närmare dialog med den aktuella kommunen.

Kommunen har ett naturligt och uppenbart intresse för arkitekturen och estetiken på äldre byggnader inte påverkas negativt. Det gäller till exempel tillbyggnader och installation av nya balkonger, som är en del av det offentliga utrymmet.

På Altan.dk är vårt självklara mål att tillsammans med dig som kund, arbeta tillsammans mot bästa möjliga balkonglösning för fastigheten. På så sätt möter vi alla intressenters önskemål – både när det gäller balkongens utseende och storlek, samt placering och krav i förhållande till byggnadstillstånd för balkonger.

Vi får allt till din balkong producerat i Skandinavien

Vill du veta mer?

Läs mer om de 4 andra stegen i processen på väg mot nya balkonger

Träffa våra experter

Steg 3, produktionsfasen, täcker produktion av själva balkongen, men också balkongdörren. Här är Kim och Per de absoluta experterna och kan svara på eventuella frågor

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelingschef Sverige

070-88 10 112
jn@altandk.se

Emil Ahlgren

Försäljning

070 56 05 480
ea@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss