Din balkong produceras

När din kommun utfärdar ett slutgiltigt bygglov går vi omedelbart igång med att producera alla nödvändiga material till just precis din balkong, så att vi kan börja arbetet med att montera balkongen så snart som möjligt.

Specialiserade verkstäder levererar delarna till din balkong

Galvaniserat stål från Skälskör, aluminium från Alvesta i Sverige och dörrpartier i trä från Klippinge. AltanDK har ett nära samarbete med noggrant utvalda fabriker, som specialiserat sig på produktion av balkongelement och -dörrar.

Drömmer du om balkonger i fastigheten? På AltanDK har vi årtionden av erfarenhet av hela byggnadsprocessen i bagaget. Vi känner till reglerna för bygglov, har kontakter med arkitekter samt mäter upp och utför arbetet från A-Ö. Vi följer alltid rådande regler och lagar, vilket vi också kräver av våra leverantörer. Vi jobbar för att producera och montera din balkong så snart som möjligt – så att du kan njuta av utomhuslivet och få extra ljus in i fastigheten!  och

Vår entreprenörer gör allt klart för start på din adress

Arbetsplattform, trailer, materialcontainer, lastbil, körplattor, verktyg och annat… Samtidigt som balkongdelarna produceras, är det många andra element som likt brickor i ett pusselspel ska passa samman för att säkerställa logistiken och att din bostadsrättsförenings balkongprojekt löper så smidigt som möjligt. Vi genomför cirka 100 balkongprojekt per år och vi monterar årligen 3 000 balkonger, så vi vet vad som krävs för att bygga balkonger och montera dem korrekt, ordentligt och enligt gällande lagstiftning.

Vill ni också sätta igång med ett balkongprojekt i din bostadsrättsförening? Kontakta oss för att få all information ni behöver om processen, från inledande frågeställningar till att balkongerna är färdigställda, monterade och redo att använda.

Vi tar ansvar för projekteringen

Projekteringsavdelningen på AltanDK tar fram ritmaterial och de beräkningar som säkerställer att balkongkonstruktionen är korrekt och uppfyller de krav som bygglovet kräver.

På AltanDK har vi en kontinuerlig dialog med din kommun. Vi hanterar allt det praktiska och känner till rådande regler för byggnadstillstånd. Naturligtvis har vi förståelse för att ni vill ha balkongerna installerade så snart som möjligt. Ni kan därför med trygghet överlåta ansvaret för balkongtillstånden till oss, och veta att vi arbetar så snabbt och effektivt som möjligt.

Dialog med kommunen om bygglov för balkongen

Även om vi oftast har ett smidigt samarbete med myndigheter, behövs det ibland en närmare dialog med den aktuella kommunen.

Kommunen har ett ansvar för och intresse av att arkitektur bevaras och att estetiska hänsyn tas för äldre byggnader. Det gäller till exempel tillbyggnad och installation av nya balkonger, som är en del av det offentliga utrymmet.

Vårt självklara mål är att tillsammans med dig som kund, arbeta för bästa möjliga balkonglösning för just din fastighet. På så sätt möter vi alla intressenters önskemål – både när det gäller balkongens utseende och storlek, samt placering och de krav som ställs på byggnadstillstånd för balkonger.

Alla delar till din balkong produceras i Skandinavien

Vill du veta mer?

Läs mer om de fyra övriga stegen i processen på väg mot nya balkonger!

Träffa våra experter

I steg tre, produktionsfasen, ingår byggnationen av balkong och balkongdörr. Möt Johan och Emil som gärna svarar på frågor inom området.

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelingschef Sverige

+46 470 70 72 72
jn@altandk.se

Emil Ahlgren

Försäljning

070 56 05 480
ea@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss