Din balkong produceras

När bygglovet är klart startar vi omedelbart arbetet med att producera alla delar till just din balkong, så att vi så snart som möjligt ska kunna börja arbetet med att montera balkongen.

Specialiserade verkstäder levererar delarna till din balkong

Galvaniserat stål från Skälskör i Danmark, aluminium från Alvesta i Sverige och dörrpartier i trä från Klippinge, Danmark. Altan har ett nära samarbete med noggrant utvalda fabriker som har specialiserat sig på produktion av balkongelement och -dörrar.

Drömmer du om balkong i fastigheten? På Altan har vi årtionden av erfarenhet av hela byggprocessen i bagaget. Vi känner till reglerna för bygglov, har kontakter med arkitekter samt mäter upp och utför arbetet från a till ö. Vi följer alltid gällande regler och lagar, vilket vi också kräver av våra leverantörer. Vi jobbar för att producera och montera din balkong så snart som möjligt – så att du kan njuta av utomhuslivet och få in extra ljus i fastigheten.

Vår entreprenörer gör allt klart för start på din adress

Arbetsplattform, trailer, materialcontainer, lastbil, körplattor, verktyg och mycket mer… Samtidigt som balkongdelarna produceras, är det mycket annat som likt pusselbitar ska sättas samman i en fungerande logistik, så att din bostadsrättsförenings balkongprojekt löper så smidigt som möjligt. Vi genomför cirka etthundra balkongprojekt per år och vi monterar årligen tretusen balkonger, så vi vet vad som krävs för att bygga balkonger och montera dem korrekt och enligt gällande lagstiftning.

Vill ni också sätta igång med ett balkongprojekt i din bostadsrättsförening? Kontakta oss för att få all information ni behöver om processen, från de första frågeställningarna till dess att balkongerna är färdigställda, monterade och redo att använda. Kontakta oss här

Vi tar ansvar för projekteringen

Projekteringsavdelningen på Altan tar fram ritmaterial och beräkningar som säkerställer att balkongkonstruktionen är korrekt och uppfyller de krav som bygglovet kräver.

På Altan har vi en kontinuerlig dialog med din kommun. Vi hanterar allt det praktiska och känner till gällande regler för byggnadstillstånd. Naturligtvis har vi förståelse för att ni vill ha balkongerna installerade så snart som möjligt. Ni kan därför med trygghet överlåta ansvaret för balkongtillstånden till oss, och veta att vi arbetar så snabbt och effektivt som möjligt.

Dialog med kommunen om bygglov för balkongen

Även om vi oftast har ett smidigt samarbete med berörda myndigheter, behövs det ibland en närmare dialog med den aktuella kommunen.

På kommunnivå finns ett naturligt ansvar för och intresse av att stadens arkitektur bevaras och att estetiska hänsyn tas för äldre byggnader. Det gäller till exempel tillbyggnader och installation av nya balkonger, som är en del av det offentliga rummet.

Vårt självklara mål är att tillsammans med dig som kund arbeta för bästa möjliga balkonglösning för just din fastighet. Vi möter alla intressenters önskemål – och lever upp till de krav som ställs på byggnadstillstånd för balkonger när det gäller utseende, storlek och placering.

Alla delar till din balkong produceras i Skandinavien.

Vill du veta mer?

Läs mer om de fyra övriga stegen i processen på väg mot nya balkonger.

Träffa våra experter

I steg tre, produktionsfasen, ingår byggnation av balkong och balkongdörr. Möt Johan och Emil som gärna svarar på dina frågor inom området.

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Emil Ahlgren

Försäljning

070 56 05 480
ea@altandk.se

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss