Välkommen ut under den öppna himlen

Nu kan du ställa ut bord och stolar och slå på kaffet. Din balkong är redo att använd och åtnjuten av dig och din familj. Vill du ha inspiration till livet på din balkong kan du besöka Facebooksidan altan-liv, där det finns tips, trick och goda råd från andra balkongägare. På altan-liv.dk kan du också hitta mycket inspiration till din balkonginredning, precis som att du här kan köpa allt du behöver på din balkong. Här hittar du bord, stolar, balkonglådor, parasoller, utomhusvärmare och mycket mer. Allt är handplockat, så det passar exakt till en balkong när det gäller storlek, användbarhet och underhåll.

Har du varit nöjd med processen?

På Altan.dk gör vi alltid vårt bästa för att leverera en bra och solid balkongprodukt för dig. Om det finns några detaljer som du tycker vi borde se över, överlämnar vi en kommentarssedel tillsammans med balkongen. Målet är att eventuella brister kan åtgärdas omedelbart, medan vi fortfarande är på din adress.

Varje ombyggnadsprojekt involverar vanligtvis olika oangelägenheter i form av byggavfall och avbrott i den ”vanliga ordningen”, men innan vi lämnar byggarbetsplatsen, ser vi till att städa upp och återställa eventuella skador som orsakats av oss.

Vi levererar också ett litet välkomstpaket tll din balkong, med inspiration för ditt balkongliv och en present som kan användas för att initiera balkongen.

Om ni har valt att driva ert balkongprojekt med Altan.dk direkt, som de flesta bostadsföreningar gör, avslutas inte projektet förrän alla möjliga brister har åtgärdats från vår sida.

De vackra kopparlådorna från altan-liv.dk, får den finaste patinan och matchar balkongens träverk

En kopp kaffe, en härlig stol och en filt i ryggen - mycket mer behövs inte för att man ska komma till ro på balkongen

Vi ansvarar för projekteringen

Projekteringsavdelningen på Altan.dk utarbetar ritmaterial och statiska beräkningar som är de beräkningar som ska säkra att balkongkonstruktionen är korrekt och uppfyller de krav som bygglovet kräver.

Vissa kommuner – till exempel Köpenhamns stad – kräver både inlämning av ett detaljerat monterings- och byggprojekt och en huvudutmaning (ritningar). Utifrån dessa upplysningar väljer kommunen huruvida ett byggnadsstillstånd kan beviljas av kommunens arkitekter. Först då kommer kommunen att utfärda ett slutgiltigt tillstånd för att balkongmonteringen kan påbörjas.

På Altan.dk har vi en kontinuerlig dialog med din kommun. Vi avklarar det praktiska och kan alla regler för byggnadstillstånd för balkonger. Naturligtvis är vi väl medvetna om att ni vill ha balkongerna installerade så snart som möjligt. Ni kan därför med trygghet överlåta ansvaret för balkongtillstånden till oss, och veta att vi arbetar så snabbt och effektivt som möjligt i er kommun.

Dialog med kommunen om bygglov för balkongen

Även om vi oftast har ett oklanderligt samarbete med myndigheterna, kan det ibland behövas en närmare dialog med den aktuella kommunen.

Kommunen har ett naturligt och uppenbart intresse för arkitekturen och estetiken på äldre byggnader inte påverkas negativt. Det gäller till exempel tillbyggnader och installation av nya balkonger, som är en del av det offentliga utrymmet.

På Altan.dk är vårt självklara mål att tillsammans med dig som kund, arbeta tillsammans mot bästa möjliga balkonglösning för fastigheten. På så sätt möter vi alla intressenters önskemål – både när det gäller balkongens utseende och storlek, samt placering och krav i förhållande till byggnadstillstånd för balkonger.

Balkongen är klar och ditt nya balkongliv kan nu börja

Vill du veta mer?

Läs mer om de 4 andra stegen i processen på väg mot nya balkonger

HITTA TILLBEHÖR TILL DITT NYA BALKONGLIV

Hur skulle du vilja inreda din nya balkong?

Din balkong är nu helt färdigmonterad och har leverats av våra skickliga balkongmontörer, så nu är det dags att flytta in på den. Vår samarbetspartner altan-liv.dk är experter på tillbehör och inspiration till balkongen

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss