Välkommen ut till livet under bar himmel

Nu kan du ställa ut bord och stolar och slå på kaffebryggaren. Din nya balkong är redo att använda och njuta av för dig och din familj. Vill du ha inspiration till det sköna livet på balkongen kan du besöka den danska Facebooksidan altan-liv, där det finns tips, tricks och goda råd från andra balkongägare. På altanliv.dk kan du hitta mycket inspiration till inredning och köpa allt du kan tänkas behöva till din balkong. Här finns till exempel bord, stolar, balkonglådor, parasoller, utomhusvärme och mycket mer. Allt är handplockat, och anpassat efter det sköna livet på balkongen.

Har du varit nöjd med processen?

På Altan gör vi alltid vårt bästa för att leverera en pålitlig produkt till dig. Om det finns några detaljer som du tycker vi borde se över, har du möjlighet att fylla i det svarskort som överlämnas samtidigt med din nya balkong. Målet är att eventuella brister ska kunna åtgärdas omedelbart, medan vi fortfarande är kvar på din adress.

Varje ombyggnadsprojekt innebär vanligtvis lite störningar och stök i form av byggavfall och avbrott i den “vanliga ordningen”, men innan vi lämnar byggarbetsplatsen ser vi till att städa upp efter oss och återställa eventuella fel orsakade av oss.

Vi levererar också ett litet välkomstpaket till dig och din balkong, med härlig inspiration för ditt nya balkongliv och en present som kan användas när du inviger balkongen.

Om ni har valt att driva ert balkongprojekt direkt med Altan är projektet inte avslutat förrän alla eventuella skador från vår sida har åtgärdats. Hur fungerar hela balkongprocessen från A till Ö? Läs mer her!

De vackra kopparlådorna från balkong-liv.se, får fina patina och matchar balkongens trädetaljer.

En kopp kaffe, en härlig stol och en filt bakom ryggen – mycket mer behövs inte för att komma till ro på balkongen, eller hur?

Vi ansvarar för projekteringen

Projekteringsavdelningen på Altan tar fram ritningar och gör de statiska beräkningar som säkerställer att balkongkonstruktionen är korrekt och uppfyller kraven för bygglov.

I vissa fall krävs både inlämning av ett detaljerat monterings- och byggprojekt och huvudritningar. Utifrån denna information bestämmer kommunens arkitekter huruvida ett bygglov kan beviljas. Först då utfärdas ett slutgiltigt tillstånd så att balkongmonteringen kan påbörja.

På Altan har vi en kontinuerlig dialog med just din kommun. Vi hanterar allt det praktiska och känner till vilka regler som gäller för att få byggnadstillstånd för balkonger. Naturligtvis är vi väl medvetna om att ni vill ha balkongerna installerade så snart som möjligt. Känn er trygga med att överlåta ansvaret för balkongtillstånden till oss, med vetskapen att vi arbetar så snabbt och effektivt som möjligt.

Dialog om bygglov för balkong

Även om vårt samarbete med berörda myndigheter är smidigt, kan det ibland behövas en närmare dialog med den aktuella kommunen.

Kommunen har fokus på att arkitekturen och estetik på äldre byggnader inte ska påverkas negativt. Det gäller exempelvis för tillbyggnader och installation av nya balkonger, som är en del av det offentliga utrymmet.

På Altan är vårt självklara mål att tillsammans med dig som kund, arbeta för bästa möjliga balkonglösning för fastigheten. På så sätt möter vi alla intressenters önskemål – både när det gäller utseende och storlek, samt placering och krav med hänsyn till byggnadstillstånd.

Balkongen är färdig och ditt nya, sköna balkongliv kan börja.

Vill du veta mer?

Läs mer om de fyra andra stegen i processen på väg mot nya balkonger.

HITTA ACCESSOARER TILL DITT NYA BALKONGLIV

Hur vill du inreda din nya balkong?

Din balkong är nu helt färdigmonterad och har lämnats över av våra skickliga balkongmontörer, nu är det dags att flytta in! Vår samarbetspartner altanliv.dk är experter på tillbehör och inspiration till balkongen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss