Balkongrenovering – Lås oss hjälpa till med ditt balkongprojekt

Överväger du och dina grannar en gemensam balkongrenovering? Läs mer om dina möjligheter till professionell balkongrenovering med oss. Vi bygger inte bara nya balkonger från grunden, men erbjuder även renovering av äldre balkonger.

På Altan.dk bygger vi inte bara nya balkonger från grunden. Vi erbjuder även renovering av äldre balkonger så att de blir hållbara och robusta mot väder och vind. Vi hjälper både allmänna hyresföreningar, bostadsrättsföreningar och privata husägare. Bor du i en bostadsförening, och tycker att era balkonger behöver renoveras? Lämna ett förslag om balkongrenovering vid nästa föreningsmöte och hör om dina grannar håller med. Vi kommer gärna ut till er och berättar om möjligheterna till balkongrenovering på ett gemensamt möte.

Balkong – renovering och tillbyggnad av skydd

En typisk balkongrenovering består av en konstruktionsteknisk granskning av byggnaden och eventuella skador. Föråldrade konstruktioner korrigeras och ombyggs och eventuella skador återställs.

Det är till exempel viktigt att skydd som räcken och liknande är fasta och slitstarka. Dessutom måste de uppfylla lagkrav för höjd och mellanrum mellan balustrader / stolpar, så att det inte finns någon risk att falla över balkongräcket eller att barn kan få sina huvuden klämda. Skydd som är slitna eller osäkra enligt dagens säkerhetsföreskrifter kommer därför att ersättas så att balkongen kan användas säkert av barn och vuxna.

Vid en balkongrenovering granskar vi de bärande byggnadsstrukturerna och ser till att de är hållbara och robusta. Renovering av till exempel järnbalkar som håller balkongen på plats är vanligtvis en gemensam kostnad i bostadsföreningar, om inte annat anges i bolagsordningen.

Balkongrenoveringen kan också bestå av att få några nya, fina balkongdörrar. Till exempel ger en dubbeldörr i glas större ljusinsläpp än en smal dörr. Och det kan göra stor skillnad för balkongens inredning om du har en dörr som öppnas inåt eller utåt.

Vi hjälper till med alla typer av balkongrenovering av både stor och små storlek. KONTAKTA OSS IDAG och berätta om er situation.

Fasadrenovering

Nya fönster eller en ny husfasad matchar inte alltid utseendet på den gamla balkongen. En balkongrenovering kan därför enkelt handla om att uppdatera balkongens fasad så att den matchar bättre med hela huset. Det är till exempel möjligt att byta skydd från stål till glas, eller anlägga ett fint trägolv.

Vem ska täcka kostnaden för balkongrenoveringen?

I ägarföreningar är det i allmänhet bostadsägarna som ansvarar för den invändiga renoveringen av balkongerna, medan föreningen som helhet ansvarar för den utvändindiga renoveringen av balkongen. Detta gäller också om det bara är en enskild balkong i föreningen som behöver renoveras.

Vissa ägarföreningar har bestämt att kostnaden för balkongrenovatiering uteslutande är den enskilda ägarens ansvar, som har rätt att använda balkongen. Du bör kunna hitta upplysningar i bostadsföreningens stadgar gällande om du är osäker på reglerna.

Balkongrenovering skapar nya möjligheter

Du kan utan tvekan välja att renovera din balkong även om den inte nödvändigtvis är gammal och sliten. Vi hjälper också till, om du bara vill ha en liten förnyelse av din balkong. Kanske vill du ha värderat möjligheterna till att få en balkong som är lite större? Eller kanske du är trött på det genomskinliga balkongskyddet och vill ha en konstruktion som ger dig möjlighet till att njuta av solen utan insyn från grannarna?

Vi står redo för att lyssna på era renoveringsbehov och hjälpa dig hitta rätt lösning. Kontakta oss idag för mer information och ett bra erbjudande – oavsett om du och dina grannar står inför en större balkongrenovering i föreningen, eller om ni vill ha helt nya.

Med många år i branschen har vi stor erfarenhet av montering av nya balkonger och renovation alla typer av balkonger hos allmänna hyresföreningar, bostadsrättsföreningar och privata husägare. Vi levererar ett snyggt och säkert resultat, som alltid är tidsbeständigt och passar in bra med resten av hemmet. Vi är med i hela processen från de första skisserna och prisuppskattningarna, tills balkongen är helt renoverad och redo att användas igen. Vi har kunder över hela landet och känner därför till de olika kraven i kommunerna.

Ta ett samtal med oss ​​idag för att höra om alternativen och priserna på balkongrenovering hos er.

INSPIRATION

För nya vyer, högt i tak, utomhusliv, små pauser, blåa timmar och gröna fingrar

Träffa våra experter

På Altan.dk monterar vi ca. 3000 balkonger årligen, men visste du att vi också renoverar befintliga balkonger? Kontakta oss om du är osäker på om det är bäst att renovera eller bygga om

Niels Urban

Försäljningschef

Asbjørn Jensen

Altan konsulent (øst)

Morten Rasmussen

Altan konsulent (vest)

Relaterede artikler

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.