Altan.dk rekryterar toppnamn för att sätta fart på hissverksamhet

Danmarks största balkongföretag Altan.dk ser stor potential för att utöka sin hissverksamhet och rekryterar därför topprofil för att expandera företaget.

Danmark är ett “utvecklingsland” när det gäller hissar

På Altan.dk är vi kanske mest kända för att utsmycka fastigheter med balkonger, men sedan 2012 har vi också haft fullt up med att installera hissar i befintliga flervåningshus. Vi genomför 25-30 hissprojekt årligen över hela landet, men det finns ännu större potential.

Endast cirka sju procent av alla flervåningshus i Danmark har idag en hiss. Därför har vi rekryterat profilen Sören Faebo Larsen, som kommer från en position som partner i Smith Innovation, för att vidareutveckla affärsdelen av verksamheten.

“Danmark har historiskt varit lite av ett utvecklingsland när det gäller hissar. Men danskarna har lyckligtvis börjat få upp ögonen för hissar, då det är ett sätt att framtidssäkra lägenheten och har en direkt inverkan på lägenhetens värde. Det gör det attraktivt för bostadsföreningar, både hyres- och ägarföreningar, att installera hissar. Det är ett område vi har stora förväntningar på, och vi är därför mycket nöjda med att få Sören Faebo Larsen, som känner till verksamheten ingående, med till Altan.dk, säger Casper Gorm Knudsen.

Tidigare i år fusionerade bland annat de två verksamheterna, bland annat eftersom det finns ett stort samspel mellan balkonger och hissar.

Danmark är lite av ett "utvecklingsland" gällande hissar jämfört med våra grannländer, där många fler fastigheter är utrustade med hiss. Vi tror att hissar kommer att bli nästa "must-have" i lägenhetsfastigheter.

Det finns ett stort samspel mellan balkonger och hissar. Här är ett exempel där en förening har nya balkonger och hiss i ett projekt, vilket reducerar omkostnaden för föreningen jämfört med om det hade varit två separata projekt.

Samma känsla för balkonger som för 15 år sedan

Sören Faebo Larsen var en del av Altan.dk (då Ringsted Byggnadsfirma A/S) fårn 1995 fram till 2010, då han blev marknadschef för Enemærke & Petersen A / S innan han senare kom till Smith Innovation. Nu återvänder han hem till Altan.dk, där han ska sätta fart på hissverksamheten.

“Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Altan.dk och hjälpa till med att utveckla hissverksamheten. Det känns faktiskt lite som när vi började arbeta med balkonger för 15-20 år sedan. På den tiden visste folk inte mycket om balkonger och trodde inte att något sådant var möjligt. Samma sak vi ser med hissar idag, där danskarna bara nyligen kunnat märka de många fördelar som en hiss kan ge, säger Sören Faebo Larsen, hisskonsult på Altan.dk. Han fortsätter:

“Vi har grunden på plats och marknaden är mogen nu. Vi ser därför en enorm potential för ökade hissinstallationer och förväntar oss stor tillväxt under de närmaste åren. Vi har gjort det lätt att vara kund hos oss, eftersom vi binder samman hela processen – precis som vi gör med balkongerna – och kunderna kan undvika dialog och koordinering med flera olika leverantörer. ”

Altan.dk har specialiserat sig på att montera hissar i befintliga fastigheter – i huvudtrapp, baktrapp eller i ett schakt utanpå fastigheten. Företaget har för närvarande offerter i spel för över 600 miljoner kronor. Den positiva utvecklingen kan också ses i årsredovisningen, där Altan.dk levererade en positiv årsredovisning och vände förra årets underskott på 32 miljoner kronor till vinst i 2018.

VÄLKOMMEN HEM TILL SÖREN FAEBO LARSEN

“Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Altan.dk och hjälpa till med att utveckla hissverksamheten. Det känns faktiskt lite som när vi började arbeta med balkonger för 15-20 år sedan.”

Relaterede artikler

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.