Balkongen har gett lägenheten ett riktigt lyft

Köket har förvandlats till det nya favoritrummet och lägenheten känns plötsligt rymligare än vad den är.

Detaljer

Vem:
Malin Kisro. Bor tillsammans med sambo och labradoren Selma. Är 40 år gammal och arbetar på Studenthälsan.

Lägenhet:
Lägenheten är på 72 kvm och ligger i stadsdelen Tågaborg i Helsingborg.

Typ:
Underhållsfri aluminiumplatta och aluminiumräcke med handlister och golv i ett klimatneutralt och kvalitativt cumaroträ.

Storlek:
1400 x 4900 mm

Morgonkaffe och kvällsläsning under bar himmel är framöver en självklar rutin.

I den ljuvliga lägenheten på 72 kvm mitt i centrala Helsingborg är funktion mixat med komfort och stilrenhet. Ljusinsläppet via balkongen löper genom hela lägenheten och skapar en atmosfär som gör att lägenheten upplevs mer rymlig än vad den är.

Livet som ny balkongägare har även gett hunden Selma utlopp för sin nyfikenhet. Hon har full koll på vad som händer nere i trädgården samtidigt som hon kan ta sig en tupplur om hon känner för avkoppling och ro.

Hur skulle du beskriva din stil i hemmet?

Jag skulle beskriva min stil som stilren och enkel med inslag av färg för att skapa den personliga touchen. Samtidigt tycker jag att det är viktigt med funktionalitet och bekvämlighet i en bostad.

Vad är viktigt för dig när du inreder?

Jag vill att det ska upplevas avspänt, fritt och hemtrevligt hemma hos oss. Föredrar det mysiga och ombonade framför det strama om jag får bestämma.

Vad inspirerar dig?

Kombinationen av ljus, färg och form tillsammans med genuina material och bevarade detaljer är i mina ögon det som ger det lilla extra i ett hem.

Vilket är ditt favoritrum i din lägenhet?

Det är svårt att välja ett rum. Tycker särskilt mycket om den siktlinje som löper från vardagsrum, matrum och hela vägen till sovrummet. Det gör att det känns öppet och luftigt och att fint ljus kommer in från två håll. Köket har blivit ett nytt favoritrum sedan balkongen kom på plats.

Vad betyder balkongen för dig?

Balkongen har gett ett riktigt lyft till lägenheten. Ett ”extra rum” som förlänger köket och ger möjligheter till växter och odling under sommarhalvåret. Den gör att lägenheten känns rymligare än vad den är.

Hur och när använder du din balkong?

För njutbara stunder och avkoppling. Helst morgonkaffe och skön kvällsläsning. Vår labrador Selma vistas gärna på balkongen. Hon tycker om att hålla koll på vad som händer nere i trädgården och tar gärna en tupplur där under eftermiddagen.

Hur har du inrett den och varför?

Den har inretts med samma fokus som övriga lägenheten. Färgglatt och funktionellt. Jag valde ett nätt cafébord med stolar för att också få plats med en mer bekväm solstol och växter. Fina anpassade balkonglådor och parasoll att fästa på räcket, från Altanliv.

Har du något nytt planerat projekt i din lägenhet nu när din balkong är klar?

Nästa projekt blir att måla om väggar i sovrum, matrum/vardagsrum. Ska bli skönt att fräscha upp ytskikten och få in lite nya färgskalor i lägenheten.

Lite trött mot eftermiddagen? Labradoren Selma tar gärna en tupplur under den bara himmeln och njuter av den friska luften.

Malin har nu fått ett ”extra rum" som förlänger köket och ger möjligheter till växter och odling under sommarhalvåret.

"Balkongen har gett ett riktigt lyft till lägenheten.

- Malin Kisro

Vi hjälper dig och din förening hitta rätt balkong

Vi har många års erfarenhet av rådgivning när det gäller att hitta rätt typ av balkong. Det uppstår ofta många frågor när en eller flera personer i bostadsrättsföreningen föreslår balkonger. Vi har svaret på dem alla.

Hur skulle ni beskriva stilen i hemmet?

Vi tycker om att lägenheten är minimalistiskt inredd, och vi inreder gärna med danska designers. Du kan kalla det kallt och sterilt, men någon annan kanske skulle säga att vi bara köper det vi absolut vill ha. De saker som pryder vårt hem är av otroligt stort personligt värde för oss, och mycket av det är saker vi sparar ihop till under lång tid. Utöver det är det viktigt för oss att köpa saker som vi kan sälja vidare sen när vi vill ha förnyelse. Inget illa om Ikea – men vi föredrar att spara till bra klassiker. Dessutom håller vi av dansk design riktigt mycket. Det är nästan bara några lampor i vardagsrummet som det inte finns något danskt med. Annars är det varumärken som Hay, Fritz Hansen, B & O och Kay Bojesen som vi ofta faller för.

Vad har varit viktigt för er i inredningen?

Det är viktigt för oss att det ser trevligt ut och att inredningen är minimalistisk. Vi stuvar ofta undan saker i fina lådor för att skapa ett minimalistiskt hem. Vi gillar till exempel inte stora bokhyllor fulla med böcker och prylar. Detsamma som vi har gjort i barnens rum, där vi har hittat en stor hylla att stoppa undan saker i. När du packar saker bort lite saker, ger det fritt utrymme till kropp och själ.

Men vi tänker fortfarande på att göra lägenheten mysig med personliga fynd och bilder av barnen på väggen.

Mycket av de prylar vi har stående är inte saker vi köpt själva. I stället är det kanske något vi fått i present, och då har det mer betydelse för oss. Vi har bland annat fått några ankor från Kay Bojesen av min mormor.

Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

Pär Vilen

Projektledare

Mere inspiration

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.