Luftiga balkonger och familjetid

Julie och Mike Lindberg-Levin, Österbro, 4:e våningen

Detaljer

Vem:
Julie (32), Senior QA Associate på Biogen och Mike (36), souschef på Danske Bank. Bor med sina tre barn Luca på 9 månader, Emilie på 4 år og Isabell på 8 år.

Lägenhet:
Paradvåning på 146 kvm på Österbro i Köpenhamn. Här har paret bott i fem år – och balkongerna från AltanDK har de haft i tre år.

Typ:
Stålbalkong S1. Grått stålräckverk och -botten med handlister och golv i lövträ.

Storlek:
1300 x 4130 mm

Frisk luft och familjetid

I en elegant paradvåning på Österbro bor Julie och Mike Lindberg-Levin med sina tre barn. Paret drömde om mer ljus och luft året runt, något de fick med nya balkonger.

Nu kan familjen bland annat skicka biffar till grillen eller en varm kaffe ”över disken” till varandra direkt från köket.

Julie med sin son Luca på 9 månader. Paret håller stilen ren och stram, men med plats för saker med affektionsvärde.

Julie och Mike älskar dansk design. Ögonen faller snabbt på klassiker som Lyngbyvasen och Kay Bojesens trädjur.

Hur skulle ni beskriva stilen i hemmet?

Vi tycker om att lägenheten är minimalistiskt inredd, och vi inreder gärna med danska designers. Du kan kalla det kallt och sterilt, men någon annan kanske skulle säga att vi bara köper det vi absolut vill ha. De saker som pryder vårt hem är av otroligt stort personligt värde för oss, och mycket av det är saker vi sparar ihop till under lång tid. Utöver det är det viktigt för oss att köpa saker som vi kan sälja vidare sen när vi vill ha förnyelse. Inget illa om Ikea – men vi föredrar att spara till bra klassiker. Dessutom håller vi av dansk design riktigt mycket. Det är nästan bara några lampor i vardagsrummet som det inte finns något danskt med. Annars är det varumärken som Hay, Fritz Hansen, B & O och Kay Bojesen som vi ofta faller för.

Vad har varit viktigt för er i inredningen?

Det är viktigt för oss att det ser trevligt ut och att inredningen är minimalistisk. Vi stuvar ofta undan saker i fina lådor för att skapa ett minimalistiskt hem. Vi gillar till exempel inte stora bokhyllor fulla med böcker och prylar. Detsamma som vi har gjort i barnens rum, där vi har hittat en stor hylla att stoppa undan saker i. När du packar saker bort lite saker, ger det fritt utrymme till kropp och själ.

Men vi tänker fortfarande på att göra lägenheten mysig med personliga fynd och bilder av barnen på väggen.

Mycket av de prylar vi har stående är inte saker vi köpt själva. I stället är det kanske något vi fått i present, och då har det mer betydelse för oss. Vi har bland annat fått några ankor från Kay Bojesen av min mormor.

Det finns gott om plats på parets två stora balkonger. På den ena finns det till exempel ett stort olivträd, som Julie fick få hjälp att ta upp till 4:e våningen av en vänlig butiksanställd. Julie var nämligen höggravid just då.

"Men vi tänker fortfarande på att göra lägenheten mysig med personliga fynd och bilder av barnen på väggen."

- Mike Lindberg-Levin

Vad inspireras du av?

Vi tycker om att se bostads- och inredningsprogram som “Kan du typen” och “Bostadsköp i blindo”, där vi hittar inspiration från många olika hem. Annars får vi ofta inspiration när vi är hos vänner och familj. Vi har bland annat har precis köpt en tavla målad av Julies brorsdotter, som hon hade hemma. Det blir mysigt när den hänger i vardagsrummet och tillför rummet massor med personlighet.

Vilket rum tycker du mest om?

Vi älskar sovrummet! Vi har en vattensäng och det är helt fantastisk att sova i. Dessutom är vi väldigt nöjda med vardagsrummet, eftersom det har plats för alla våra vänner och familj, och vi kan ha härliga stunder tillsammans. Det har varit viktigt för oss att alla rum används som de varit tänkta från början. Det är mycket viktigt för oss att hela familjen kan vara tillsammans på ett ställe och att det finns utrymme för oss alla.

Vi skulle dock ha användning för ett extra rum, men vi tycker att det är synd att använda det stora vardagsrummet som ett sovrum. Därför har vi en plan som på sikt kommer att expandera lägenheten med vinden, där vi kommer att skapa ett extra rum och eventuellt en takterrass – det skulle vara så coolt.

Hitta allt för ditt balkongliv

På altanliv.dk hittar du allt från fällbara möbler, härliga mattor och fällar, till fina tillbehör från bl.a. House Doctor.

Vad betyder er balkong för ert liv i staden?

Balkongerna betyder allt för oss. Du kan bara öppna dörrarna och sedan är du ute. Vi hade först trott att vi skulle ha bara en balkong, men när våra grannar meddelade att de skulle ha två, blev vi inspirerade. Nu har vi en balkong utanför matsalen och en ut från sovrummet. Man kan säga att det är vår miniatyrträdgård. Det är så trevligt att vår familj kan samlas i solen utan att lämna hemmet – det ger ett annat lugn när vi bara kan öppna dörrarna och så är vi ute i friska luften. Dessutom är det underbart att kunna vädra ut ordentligt. När du har barn på 4:e våningen vågar du bara öppna de äversta fönstren, men nu kan alla dörrar och fönster lugnt öppnas till balkongen.

Hur och när använder ni balkongen?

På sommaren plockar vi fram solstolarna på balkongen vid sovrummet. Det är sol från morgon till cirka klockan 15 på eftermiddagen. Vi äter lunch ute på balkongen, och då får barnen en filt där de kan sitta och äta frukt i solskenet. Som familj spenderar vi många timmar tillsammans, på båda balkongerna. Under hela året använder vi balkongen vid matsalen för att torka kläder när vädret är rätt. Det är viktigt för oss att balkongen kan användas året runt och att den inte bara används som en “skräpyta” så snart som sommarsäsongen är över. Vi grillar mycket på sommaren på balkongen vid matsalen, en rolig detalj är att man bara kan langa maten ut genom fönstret.

Hur har ni inrett balkongen och varför?

Inredningen är enkel och stilren – som resten av hemmet. På vintern måste det fortfarande vara fint ute på balkongen, så vi har hittat ett stort olivträd som vi tycker passar bra med balkongens strama utseende. På sommaren kommer det blommor i krukorna, och i år vill vi också ha en örtlåda –  barnen kommer att njuta av jordgubbar i en stor kruka.

Vad blir ert nästa inköp till hemmet?

Hay har en fin marmorback som vi skulle kunna använda i köket för att sätta färska örter och olivolja i. Och så drömmer vi om att en dag kunna köpa Kronärtskockan av Poul Henningsen.

Vi hjälper dig och din förening att hitta rätt balkong.

Vi har många års erfarenhet av rådgivning när det gäller att hitta rätt typ av balkong. Det uppstår ofta många frågor när en eller flera i bostadsrättsföreningen föreslår balkonger. Vi har svaret på dem alla.

Mere inspiration

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.