Storstadscharm i klassiskt Köpenhamshem

Amanda Hundrup, Ulrik Knudsen och Karl Hundrup Knudsen, Österbro, 1:a våningen

Detaljer

Vem:
Amanda läser till Teknologi- och exportingenjör på DTU och Ulrik är egenföretagare. Karl 2 år går på förskola.

Lägenhet:
Paret bor i en 99 kvadratmeter stor bostadsrätt på Österbro i Köpenhamn.

Typ:
Stålbalkong av model S1. Svart träräckverk med handlist och golv i lövträ.

Storlek:
1000 x 2000 mm

Storstadscharm och småstadsstämning på Olufsvej mitt på Österbro.

I en charmig lägenhet på 99 kvm har Ulrik Knudsen och Amanda Hundrup inrett med moderna materialval som marmor och mässing – kombinerat med läckra designmöbler och unikt arvegods.

På den lilla balkongen har paret lyckats skapa ett riktigt mysigt litet uterum, som har utsikt till unika Olufsvej med de många flerfärgade radhusen – det är som att befinna sig i en småstad, mitt i storstaden.

Ljusa och öppna rum

För ett år sedan flyttade paret Ulrik Knudsen och Amanda Hundrup in i den lilla stadslägenheten på Österbro. Byggnaden är från 1870 men i riktigt fint skick, då de tidigare ägarna restaurerat och renoverat en del av rummen. Det var också de smarta lösningarna runtom i lägenheten som paret föll särskilt för:
“Vi båda älskar det öppna köket – jag har väldigt svårt att föreställa mig hur mörkt och avlångt rummet skulle vara om det inte hade öppnats upp här. Dessutom har vi nyligen fått balkong, vilket gör att allt känns ljust, stort och rymligt”, berättar Amanda Hundrup.

"Dessutom har vi nyligen fått balkong, vilket gör att allt känns ljust, stort och rymligt”

- Amanda Hundrup

Du köper mycket begagnat – varför?

För det första är det bara så mysigt att köra runt på landet och leta efter begagnade saker, det är (oftast) billigare – och så blir det bara så mycket mer personligt. Man vet aldrig vad man kommer att hitta på nästa loppis eller second-handbutik, och det är ganska spännande.

Hur hittar man pärlorna i sådana butiker, de kan vara ganska svåra att få överblick i?

Först och främst är det subjektivt vad pärlorna är för något. I vårt fall letar vi efter det unika, och man blir tvungen till att få händerna smutsiga. Om man letar efter något med ekonomiskt värde måste man sätta sig in och känna till vad som är design och inte.

Vad är enligt dig den smartaste och mest platsbesparande lösningen i ert hem?

Vi har ett stort vitrinskåp som vi köpte förra året som har frigjort mycket utrymme i köksskåp och lådor, samtidigt som det är dekorativt i vår matsal. Det är nog den som sparar oss mest utrymme.

Vad hittar man aldrig hemma hos er?

Plastväxter! Det är verkligen inte vår stil! De saknar allt det som gör levande växter så fantastiska. De behöver inte tas om hand, men det är ju också det som är roligt med att odla växter, och så kan man ju inte följa plantans växt och utveckling. Dessutom skapar de inte det goda inomhusklimatet som levande växter gör.

Vem är din favoritdesigner eller -möbel, och varför?

Amanda Hundrup: Jag tror att min favoritdesigner är Hans Wegner och Bamsestolen. Men det hänger nog ihop mycket med mitt arv från min farfar. Varje gång jag ser den stolen, oavsett om jag är i lägenheten eller någon annanstans, får jag en fin känsla.

Ulrik Knudsen: Michael Anastassiades – han lyckas skapa lampor som är så vackra att de är ett konstverk i sig. De är dekorativa till och med när de är släckta.

Hitta allt för ditt balkongliv

På altan-liv.dk hittar du allt från fällbara möbler, härliga mattor och fällar, till fina tillbehör från bl.a. House Doctor

Stolen, fällbordet, fällen och balkonglådorna är alla från altan-liv.dk

Trots balkongens blygsamma storlek på 1x2 m, har paret ändå lyckats inreda det till ett mysigt litet krypin med utsikt över de vackert flerfärgade husen på Olufsvej.

Vi hjälper dig och din förening att hitta rätt balkong

Vi har många års erfarenhet av rådgivning när det gäller att hitta rätt typ av balkong. Det uppstår ofta många frågor när en eller flera i bostadsrättsföreningen föreslår balkonger. Vi har svaret på dem alla.

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

Pär Vilen

Projektledare

Mere inspiration

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.