Hantverkare bygger grottby i Parnas med stadens barn

AltanDK har stått bakom återuppbyggnaden av Parnas, en gammal herrgård på andra sidan Sorö-sjön. Tyvärr brann gården ned 1970 och har sedan dess inte använts.

Men 2015 återuppstod gården som Parnas Natur & Aktivitetspark med det nybyggda ParnasHuset i centrum för ett stort antal nya aktiviteter i området.

Idag fungerar Parnas som ett naturligt stopp för Sorö-bor och besökare som tar den vackra rundturen runt Sorös sjö till fots, på cykel eller till sjöss. Platsen har också blivit en ny kulturell samlingsplats för stadens medborgare med musik, föreläsningar, högtider och mycket mer.

Hantverkare och skolbarn bygger grottor

Nyligen har en vanlig grottstad byggts i området till glädje för stadens barn och föräldrar, liksom de många besökare som årligen tar sig förbi idylliska Sorö.

AltanDK utlyste en tävling bland stadens sju skolor om att teckna den finaste grottan. Baserat på dessa ritningar kunde våra hantverkare bygga de sju grottorna som de använde på helger och kvällar.

Se video från invigningen av grottstaden vid Parnas. Läs gärna mer om oss här

En av de fina grottor som eleverna från en av stadens skolor har ritat. Montörer från Altan har därefter byggt fysiska grottor baserat på barnens ritningar.

Montörer i arbete med en av de andra fina grottorna.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss