Projekt i Zambia – internatskolan Northern Star Academy

På en internatskola med idrottsinriktning i Zambia vid Tanganyikasjön stöttas talangfulla unga människor som saknar egna medel att få en utbildning.

Northern Star Academy erbjuder unga människor från den norra delen av Zambia ett lärorikt läsår i en utvecklande miljö på en idrottsskola

På skolan får cirka tjugo studenter ett nytt hem för ett år – med massor av möjligheter att förbättra sin framtid tillsammans med andra likasinnade. Eleverna erbjuds gratis undervisning, kost och logi och förhoppningen är att vistelsen på Northern Star Academy ska ge de zambiska ungdomarna lust att avsluta sin gymnasieskolgång när de lämnar skolan. Med nya färdigheter och bättre självkänsla blir eleverna bättre rustade att avsluta sin gymnasieutbildning.

Hela vistelsen är gratis, och mat, kläder, utbildning, transport med mera står föreningen Eventure och dess sponsorer för. Eleverna från projektets skola skickas vidare till ett gymnasium efter ett år. Detta finansieras också genom föreningen av privata sponsorer, och via gymnasieinsamlingar.

Ungdomar får ytterligare hjälp genom systemet

Skolan är inriktad mot ett åldersintervall mellan 15 och 20 år, eftersom dessa årskurser är egenfinansierade i Zambia. Systemet kräver tre inbetalade skolavgifter per år och mer än två tredjedelar av de zambiska skoleleverna hoppar av efter de första sju åren i skolan – för att de helt enkelt inte har råd att fortsätta. Det är de mest begåvade av dessa elever vi vill hjälpa på Northern Star Academy, för att på så sätt hjälpa till att stoppa trenden med avhopp och istället hjälpa de unga vidare genom utbildningssystemet. Vi tar bara emot elever som har möjlighet att slutföra gymnasiet och således göra skillnad i sina lokalsamhällen eller i större sammanhang.

Vi vill inte bara ge eleverna ett bra år på skolan – vi vill också vara med och förändra deras liv under de kommande åren. Att gå på gymnasiet kostar pengar i Zambia, och det är därför vår dröm att kunna erbjuda alla elever sponsring när de lämnar Northern Star Academy för vidare gymnasiestudier. På så sätt förändrar vi framtiden; inte bara för eleverna själva, utan också för alla som så småningom kommer att kunna dra nytta av deras kompetenser och färdigheter. Vill du veta mer om vårt arbete? Kontakta oss här

Läs mer om AltanDK:s CSR-arbete

Vill du veta mer om vårt CSR-arbete?

Solceller, IT-utrustning eller undervisningsmaterial. Många danska företag har produkter, knowhow och en stark vilja till att hjälpa andra.

Vi letar efter partners som vill vara med och göra skillnad för unga hoppfulla entreprenörer i Nicaragua, och som ett litet eller medelstort dansk företag har du en unik möjlighet att vara med.

Ni kan ge era medarbetare en upplevelse för livet genom att involvera dem i projektet och samtidigt bli en del av ett aktivt och engagerat CSR-nätverk med danska företag.

Vänligen kontakta oss för oförpliktigande snack, om ni är intresserade av att bidra till projektet

Peter Knudsen

CSR ambassadør

Glenn Mott

CSR manager / projektleder

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.