Med hiss ökar framkomligheten

Många personer, särskilt äldre, blir idag tvungna att flytta från sina hem för att det blir för svårt att ta sig till tredje våningen om rörligheten är begränsad. Med en hiss har alla möjlighet att bo kvar längre i sitt hem.

En hiss kostar ungefär motsvarande summa som en vårdhemsplacering. Men samhällsekonomiskt finns det ett mycket mer givande sätt att använda pengarna. Det visar en analys genomförd av danska Grundejernes Investeringsfond, gällande renovering och underhåll av äldre bostäder.

– Den ökade tillgängligheten en hiss ger kan ge positiva effekter på både individen och samhällsekonomin. Istället för särskilt anpassade hem eller vårdhem, kan äldre istället klara sig själva längre i sitt eget hem, säger Lars Axelsen, chef för Grundejernes Investeringsfond till byggeplads.dk. Läs allt om våra hisslösningar här

Kontakta oss om du vill veta mer

Altan har installerat många hissar och vi gör allting själva – allt från besiktningar och konstruktionskalkyler till installationer och efterföljande service. Det är därför vi kan kalla oss experter.

+45 60 11 57 77

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss