Hiss

Vi installerar hissar i de flesta flervåningsfastigheter, antingen i direkt anslutning till befintliga trappor och trapphus, eller som en utanpåliggande hiss. Med Altan får du en entreprenör som hanterar hela vägen från första besök till det att hissen är i drift. I en offert från oss är priset alltid fast och hela processen inkluderad.

Utanpåliggande hiss

Ibland är en hiss utanpå fastigheten den bästa lösningen. Trapphus och lägenheter går sedan att nå antingen direkt från hisstornet eller genom en gångbro, balkong eller loftgång.

Hiss i kökstrappan

I gårdstrapphuset finns det gott om plats att installera en hiss med schakt. Hissen går att nå från alla våningar och det blir ingen nivåskillnad mellan gården och hissen. Tillgängligt och bekvämt.

Hiss i huvudtrappan

I rymliga entrétrapphus, som är vanliga i äldre fastigheter med foajé, finns det ofta tillräckligt mycket utrymme mellan trapporna för en hiss.

Hiss till trötta ben, till flyttlådorna, till barnvagnen, till din sjuka moster, till rullstolen och till det bekväma livet i staden

Drömmer du om en hiss?

När du ingår ett avtal med Altan om ett hissmontage i fastigheten så får du samtidigt en totalleverantör som hanterar hela vägen från A till Ö.

01. Rådgivning och offert

02. Hissprojektering

03. Hissproduktion

04. Hissinstallation

05. Leverans och service

Hiss är den bekväma vägen till det härliga livet

En personhiss är så mycket mer än bara ett sätt att enklare ta dig till din lägenhet. En hiss kan vara anledningen till att du kan fortsätta att bo kvar hemma, även om benen inte längre orkar med turerna upp och ner för trapporna.

En hiss kan också betyda att fler sköna promenader med barnvagnen blir av. Vi vet att trapporna kan kännas övermäktiga att övervinna med skötväska, barnvagn och kanske en kaffe to go i handen. Och en hiss kan också vara den lilla extra lyxen i vardagen som du unnar dig efter en hård dag på jobbet, och inte vill att några trappor ska stå mellan dig och din avkopplande soffa…

Oavsett vad just du har för anledning till att skaffa hiss så vet vi att den kommer att sprida glädje och underlätta både din och dina gästers vardag. Med en fungerande hiss i din fastighet kan du vara säker på att alla du vill bjuda hem kan ta sig upp till din lägenhet, oavsett funktionsvariation, ålder eller tungt bagage. Dessutom bidrar hissen till att din lägenhet ökar i värde.

Hiss i trapphus eller utanpå fasaden

Det finns många olika anledningar till att vilja ha en hiss och hos Altan kan du hitta en lösning som passar dig och din fastighet. Vi kan till exempel installera personhissar i husets befintliga trapphus, som vid huvudtrappan eller kökstrappan. Om det saknas plats för hiss i trapphuset är det istället möjligt att placera en utanpåliggande hiss i ett hisstorn utanpå fasaden, då kan trapphuset och lägenheter nås antingen direkt från hisstornet eller genom en gångbro, balkong, eller loftgång.

Oavsett hur förutsättningarna ser ut hos dig, så ser vi till att hitta den rätta lösningen! Vi har erfarenhet av att bygga hissar i de flesta typer av fastigheter och hjälper dig mer än gärna att hitta den typ av hiss som passar just din fastighet.

Ett hissprojekt innehåller många delar och Altan underlättar arbetet för dig. Vi tar nämligen hand om allt det praktiska – från den första inspektionen på plats och ansökan om bygglov till själva monteringen och leveransen. Kort sagt, vi hanterar hela processen och du är välkommen att dra nytta av vår expertis och vårt kunnande från start till klart.

En hiss gör att du kan bo kvar i din lägenhet längre

För många som kommer upp i åldern kan just avsaknaden av hiss i fastigheten vara den primära anledningen till att de inte längre kan bo kvar i sitt hem. Genom tillbyggnaden av en hiss i byggnaden kan du vara säker på att du kan bo kvar i din lägenhet precis så länge som du faktiskt vill bo kvar, inte bara tills benen inte längre orkar gå upp för trapporna. En hiss kan också vara en försäkran ifall olyckan skulle vara framme och du eller någon i din närhet inte längre kan gå i trappor, eller råkar ut för en skada som begränsar rörligheten under en tid.

Vi på Altan brinner verkligen för lösningar som gör vardagen och livet lättare och vill gärna hjälpa dig att kunna bo kvar i din lägenhet precis så länge som du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta den typ av hiss som passar just dig och din fastighets behov.

En hiss höjer fastighetens värde

Hissar underlättar inte bara livet för de som bor i byggnaden, de bidrar även till en värdehöjning av fastigheten på lång sikt, vilket gör hissen till en god investering för framtiden. En hiss gör att lägenheterna i fastigheten blir mer lättillgängliga och bidrar till att öka lägenheternas attraktion för nya inflyttare eller köpare. En ökning i pris kan framförallt ses på de lägenheter som ligger på de översta våningsplanen, där avsaknaden av hiss kan vara en anledning för många potentiella köpare att avstå från köp.

En ny hiss bidrar dessutom till ett förbättrat helhetsintryck av fastigheten. Ofta är hissen det allra första som boende, besökare eller kunder möts av när de kommer in i byggnaden. Ett bra första intryck är alltid viktigt och just därför kan en hiss med ett snyggt och modernt uttryck bidra till en bättre helhetsbild av fastigheten.

Personhiss går att installera i de flesta fastigheter

Oavsett om du drömmer om en hiss i huvudentrén, i gårdstrapphuset eller en utanpåliggande hiss så kan vi ordna det. Vi hjälper dig att hitta den typ av hiss som passar just dig och dina behov och tar hand om hela processen, från rådgivning och offert till hissproduktion, hissinstallation, leverans och service.

Vi på Altan är specialiserade på att montera hissar, och med sju års erfarenhet och mer än hundra hissprojekt i bagaget tvekar vi inte att kalla oss experter på området. Dessutom älskar vi att komma med lösningar som gör livet och vardagen lättare, så om du och din fastighet går i hisstankar ska ni inte tveka att kontakta oss. Vi bygger och installerar hissar i hela södra Sverige, inklusive MalmöGöteborg och Helsingborg.

Vill du veta mer eller om du vill att vi ska göra ett besök för att se om vilken sorts hissmontage som passar bäst, kontakta oss på telefon: 0470-580926 eller via kontakt@altandk.se

LÄS MER

Bo kvar hemma så länge du vill

Endast sju procent av danska bostadsfastigheter har tillgång till hiss. Det betyder att de flesta uppgångar i staden är otillgängliga för folk med funktionshinder och andra begränsningar.

Tre goda anledningar att investera i en hiss

VILL DU VETA MER?

Vi kommer gärna på besök

Om du vill veta mer eller boka in ett hembesök är du välkommen att höra av dig på telefon eller mejl.

KUNDNÄTVERK

Känner du till vårt kundnätverk?

På kundnätverket kan du hela tiden hålla koll på ditt pågående hissprojekt. Här hittar du bilder, korrespondens, kontakter och mycket mer.

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.