Hiss Helsingborg

I Helsingborg, sundets pärla, hittar du många flervåningshus av äldre karaktär. I dag blir det allt vanligare att bygga hiss i denna typ av hus och det kan man verkligen förstå. Det finns många fördelar med att bygga hiss, både för de som bor i huset, besökare och bostadsföreningen. Dessutom ökar en hiss i fastigheten lägenheternas attraktivitet och därmed även pris. Vi på Altan har tidigare byggt många hissar i Helsingborg och ser fram emot att ta oss an även ditt nya hissprojekt!

Hur vi bygger hissar i Helsingborg

Om du bor i Helsingborg och önskar att bygga hiss i ett flervåningshus finns det ett par olika vägar att gå. För de trapphus som är lite rymligare kan hissen byggas direkt inne i huvudtrapphuset, i anslutning till de befintliga trapporna. I några fastigheter räcker platsen i huvudtrappan helt enkelt inte till, men en hiss i kökstrappan passar bättre. Många fastigheter går dock till den tredje lösningen – en utanpåliggande hiss. En utanpåliggande hiss kan byggas även när själva platsen i trapphuset inte räcker till, den byggs helt enkelt utanpå fasaden.

Oavsett hur ert flervåningshus ser ut och vilka möjligheter du och din bostadsrättsförening har tar vi på Altan riktigt gärna hand om ert projekt. Vi tar hand om allt från rådgivning och offert, hissprojektering, hissproduktion till hissintallation samt leverans och service.

Varför hiss i Helsingborg?

Oavsett var du bor finns det många olika anledningar till varför just du och din trappuppgång gärna vill ha en hiss. En anledning kan vara att du är småbarnsförälder och inte vill släpa upp barnvagnen för alla trappor varje gång ni kommer hem. Vi vet att en hiss verkligen kan underlätta under småbarnsåren – men även efteråt.

I dag är det många som tvingas att flytta ut ur sina lägenheter när de börjar att bli lite till åren. En lägenhet utan hiss är helt enkelt inte lämplig för ett par äldre knän eller leder. Genom tillbyggnaden av en hiss i fastigheten kan de som bor där helt enkelt bo kvar längre i sina hem och slippa flytta förrän de faktiskt själva vill flytta ifrån huset.

Det är inte bara de som bor i huset som gynnas av tillbyggnaden av hissen, även de som besöker fastigheten. För de som bor på något av de högre våningsplanen kan avsaknaden av hiss innebära att de inte kan få besök av sina nära och kära i samma utsträckning. Med en hiss i byggnaden kan du vara säker på att alla dina besökare kan ta sig upp till ditt hem – oavsett ålder eller fysisk förmåga.

En hiss ökar fastighetens värde

ortsett från de mängder av fördelar en hiss ger till de som bor i fastigheten och deras besökare, ökar tillbyggnaden av en hiss fastighetens och lägenheternas värde. Speciellt de lägenheter som ligger högst upp i huset ser en stor ökning, faktum är att många fastighetsmäklare menar att tillbyggnaden av en hiss kan öka värdet på en lägenhet med ungefär 5000 kr per kvm.

Om du bor i en av Helsingborgs vackra, hisslösa fastigheter och gärna vill veta mer om hur du och din bostadsförening går till väga för att påbörja er nya resa mot ett flervåningshus med hiss hjälper vi er mer än gärna. Kontakta oss på Altan för rådgivning och offert – så påbörjar vi resan tillsammans.

VILL DU VETA MER?

Vi kommer gärna på besök

Om du vill veta mer eller boka in ett hembesök är du välkommen att höra av dig på telefon eller mejl.

073-622 25 05

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.