Hiss Malmö

Som en grön oas precis bredvid Öresund ligger Malmö, parkernas stad. När det byggs nya flervåningshus i dag är hiss ett måste ifall byggnaden är mer än tre våningar hög. Så var det inte förr och därför finns det i dag många flervåningshus i Malmö som saknar hiss. Det är något vi på Altan gärna vill råda bot på. Det är många som kan glädjas av en hiss – de som bor i fastigheten, deras besökare och inte minst hela bostadsrättsföreningen. På Altan hjälper vi er gärna med ert hissbygge och tar hand om hela processen!

Förenklad vardag med en hiss i Malmö

De som har provat att bo på ett av de högre våningsplanen i en fastighet utan hiss vet gott och väl vilka problem det kan medföra. Den vardagliga turen till matbutiken blir genast lite mer ansträngande, att få upp barnvagnen till lägenheten känns nästintill omöjligt som småbarnsförälder och det är osäkert om föräldrar eller till och med mor- eller farföräldrar kan komma på besök eftersom deras knän inte klarar av alla trappstegen. Genom att bygga en hiss i fastigheten råder du bot på alla dessa problem, och säkerligen fler än så.

Oavsett vilken av Malmös stadsdelar du bor i och känner igen vardagsproblematiken som beskrivs ovan hjälper vi dig mer än gärna. Vi tar hand om hela processen när du och din bostadsrättsförening har bestämt er för att ett hissbygge är den rätta lösningen för just er. Vi börjar med rådgivning och offert, och tar sedan hand om allt som behövs göras – till och med hissinstallation, leverans och service.

Olika typer av hissar vi bygger i Malmö

Det är många som är oroliga att deras fastighet inte har möjlighet för ett tillbygge av hiss. I de allra flesta fall är detta inte något att oroa sig för. De absolut flesta fastigheter klarar väl av ett hissbygge, frågan är bara hur hissen placeras. För de trapphus med lite mer rymd kan hissen placeras i huvudtrapphuset, i anslutning till den befintliga trappan.

I andra hus finns det bättre plats att placera hissen i kökstrappan, och ett tredje – men allt vanligare alternativ – är att placera hissen utanpå fastigheten. I det tredje faller nås lägenheterna vanligtvis via t.ex. en gångbro, balkong eller loftgång.

Fler anledningar till att bygga hiss i Malmö

Bortsett från att göra vardagen enklare för de som bor i fastigheten kan tillbyggnaden av en hiss betyda så mycket mer. I Malmö, med sin åldrande befolkning, är det många som tvingas att flytta från sina hem på grund av avsaknaden av hiss. I takt med att knän och leder blir äldre blir det också svårare och svårare att gå upp för alla trappsteg. Detta gör att många blir tvungna att flytta från sin lägenhet, inte för att de vill, men för att det måste. Med en hiss i huset kan äldre bli boende i sina hem precis så länge som de faktiskt vill.

Även om du tillhör den yngre generationen och fortfarande ser trapporna som en viktig del av vardagsmotionen kan det finnas anledningar till att bygga hiss. En hiss i fastigheten ökar dess värde, någonting som speciellt kan ses på värdeökningen av de lägenheter som är belägna på något av de översta våningsplanen. Därför kan investeringen av en hiss verkligen löna sig i längden! Kontakta oss på Altan så hjälper vi dig och din bostadsrättsförening att påbörja er nya hissresa.

VILL DU VETA MER?

Vi kommer gärna på besök

Om du vill veta mer eller boka in ett hembesök är du välkommen att höra av dig på telefon eller mejl.

073-622 25 05

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.