Hissprocessen

När ni ingår i ett avtal med Altan om leverans av er nya hiss, ingår ni i ett avtal med en totalleverantör. Det innebär att vi tar hand om allt från det första besöket och en inspektionen av er fastighet, hantering av ritningar och konstruktionsberäkningar till nödvändiga tillstånd. Vi tar också hand om allt byggnadsarbete och installationen av hissen, dessutom kan vi erbjuda efterföljande service och inspektioner.

01

ETT FÖRSTA BESÖK

Rådgivning och offert

Överväger ni hiss i fastigheten? Experter från Altan kommer på ett första besök till adressen för att se vilka möjligheter som finns hos just er. Under åren har Altan väglett många bostadsrättsföreningar genom ett hissprojekt, och en sak är säker: Det finns aldrig två projekt som ser likadana ut när det gäller att installera hissar i befintliga flervåningsbyggnader. Se detta som en guide som beskriver vägen till en hiss, och hur den ser ut tillsammans med Altan.

02

PROJEKT OCH GODKÄNNANDE

Hissprojektering

När du har bestämt dig för en hiss från oss, börjar vi planera ditt hissprojekt. Vi ser till att du och din och din bostadsrättsförening slipper att hantera planering och hämta in nödvändiga tillstånd. Vi tar hand om allt det praktiska arbetet i samband med bygglovsprocessen. Det innebär också att vi på AltanDK ansvarar för att förbereda de tekniska ritningar och statiska beräkningar som ligger till grund för kommunens tillstånd.

03

SKRÄDDARSYDD HISS

Hissproduktion

Majoriteten av våra hissar tillverkas på den nordspanska hissfabriken IMEM, som är en av Europas största hissfabriker. IMEM är en toppmodern fabrik som grundligt testar all teknik och alla komponenter innan de lämnar fabriken och levereras till våra kunder.

04

HISSANORDNING

Hissinstallation

När du har bestämt dig för att köpa ett hissprojekt från oss, börjar vi planera ditt hissprojekt.
Du och din bostadsrättsförening slipper besvär med planering och offentlig förvaltning. Vi tar hand om det praktiska arbetet i samband med bygglovet. Det innebär också att vi på Altan ansvarar för att förbereda ritningarna och statiska beräkningar som ligger till grund för tillståndet.

05

LEVERANS

Leverans och service

Det är viktigt för dig som ny hissägare att hissen fungerar smärtfritt efter leverans. Därför gör vi allt vi kan för att hissen ska fungera som den ska – så att du kan känna dig trygg med att använda den.

VILL DU VETA MER OM VILKA MÖJLIGHETERNA TILL HISS ÄR?

Kontakta oss om att starta en hissprocess i bostadsrättsföreningen.

Det kommer nästan alltid att finnas en Altan-hiss för just din fastighet. Låt en hiss från Altan göra ditt liv i staden lite bättre

Hitta din hiss

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.