Barndop och Tour de France på balkongen

Balkongen är vårt extra rum i lägenheten och det finns ingenting vi inte använder den till! Vi bjuder ofta över vänner eller grannar till en middag ute i det fria, då det inte är några problem att få plats fyra vuxna här ute.

 

Detaljer

Vem:
Camilla (35), Designer och Michael Foss (38), revisor för Deloitte. Bor med sina två barn William, 5 år, och Isabell, 2 år.

Lägenhet:
Klassisk köpenhamnslägenhet på 125 kvm på Nörrebro i Köpenhamn. Här har paret bott i åtta år – och balkongerna från AltanDK har de haft i två år.

Typ:
Stålbalkong S1. Svart stålräckverk och -botten med handlister och golv i lövträ.

Storlek:
1500 x 4500 mm

Vuxentid på balkongen med grill och rött vin.

Det är inte alla föreningar som tillåter grillning på balkongen, och om det är tillåtet ska man oftast använda sig av en elgrill.

Balkongen är vårt nya extrarum i lägenheten. Det finns inget vi inte använder den till.

Vi har till exempel hållit dop då vi hade 50 personer i lägenheten och utomhuskök på balkongen där all mat tillagades. Under de heta månaderna grillar vi och äter här flera gånger i veckan. Vi bjuder ofta in vänner eller grannar till middag ute i det fria, eftersom det inte är något problem att få plats att sitta fyra vuxna. Under juli månad har vi lyckats dra en sladd ut genom badrummet, och så ligger jag och min man i våra vilstolar och ser Tour de France i skuggan under vårt parasoll.

Vi bjuder ofta in vänner eller grannar till middag i det fria, eftersom det inte är något problem att sitta fyra vuxna ute.

- Camilla Foss

Balkongen som växthus och italienskinspirerat klädstreck

På vintern håller vi bland annat dryck och soppor på kylning ute på balkongen, och när min man arrangerar sin årliga herrlunch vid jul så är balkongen populär både som kylskåp och rökruta. Vi har också använt balkongen för att förvara träd som senare skulle planteras vid vår sommarstuga.

För att inte ta upp för mycket utrymme på balkongen har jag installerat en italiensk torklina från balkongen över till gaveln på trapptornet. Den senaste investeringen och påhittet är ett lagerbladsträd till balkongen så att vi alltid kan använda oss av färska lagerblad när vi grillar fläskkotlett på vår gasgrill.

Hitta allt för ditt balkongliv.

På altanliv.dk hittar du allt från fällbara möbler, härliga mattor och fällar, till fina tillbehör från bl.a. House Doctor.

https://www.altandk.se/wp-content/uploads/sites/2/2019/01/Film-5-1.mp4
video/mp4

Vi hjälper dig och din förening hitta rätt balkong

Vi har många års erfarenhet av rådgivning när det gäller att hitta rätt typ av balkong. Det uppstår ofta många frågor när en eller flera i bostadföreningen föreslår balkonger. Vi har svaret på dem alla.

0470- 70 72 70

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss