Frisk luft och familjetid

I en elegant paradvåning på Österbro bor Julie og Mike Lindberg-Levin med sina tre barn. Paret drömde om mer ljus och luft året runt, något de fick med nya balkonger.

Nu kan familjen blandt andet skicka biffar till grillen eller varm kaffe ”øver disken” till varandra direkt från köket.

Detaljer

Vem:
Julie (32), Senior QA Associate på Biogen och Mike (36), souschef på Danske Bank. Bor med sina tre barn Luca på 9 månader, Emilie på 4 år og Isabell på 8 år.

Lägenhet:
Paradvåning på 146 m2 på Österbro i Köpenhamn. Här har paret bott i fem år – och balkongerna från Altan.dk har de haft i tre år.

Typ:
Stålbalkong S1. Grått stålräckverk och -botten med handlister och golv i lövträ.

Storlek:
1300 x 4130 mm

Julie med sin son Luca på 9 månader. Paret håller stilen ren och stram, men med plats för saker med affektionsvärde

Julie och Mike älskar dansk design. Ögonet faller snabbt på klassiker som Lyngbyvasen och Kay Bojesens trädjur

Hur skulle ni beskriva stilen i hemmet?

Vi tycker om att lägenheten är minimalistiskt inredd, och gärna med danska designers. Du kan kalla det kallt och sterilt, och någon kanske skulle säga att vi bara köper allt vi vill ha. De saker som pryder vårt hem är av otroligt stort personligt värde för oss, och mycket av det är saker vi spenderar lång tid på att spara upp till. Utöver det är det viktigt för oss att köpa saker som vi kan sälja vidare sen när vi vill ha förnyelse. Inget illa om Ikea – men vi föredrar att spara till bra klassiker. Dessutom håller vi av dansk design riktigt mycket. Det är nästan bara några lampor i vardagsrummet att det inte finns något danskt med. Annars finns det varumärken som Hay, Fritz Hansen, B & O och Kay Bojesen som vi ofta faller för.

Vad har varit viktigt för er i inredningen?

Det är viktigt för oss att det ser trevligt ut och att inredningen är minimalistisk. Vi stuvar ofta saker i fina lådor för att skapa ett minimalistiskt hem. Vi gillar till exempel inte stora bokhyllor fulla med böcker och prylar. Detsamma som vi har gjort i barnens rum, där vi har hittat en stor reol att stoppa undan saker i. När du packar saker bort lite saker, ger det fritt rum till kropp och själ.

Men vi tänker fortfarande på att göra lägenheten mysig med personliga fynd och bilder av barnen på väggen.

Mycket av de prylar vi har stående är inte saker vi köpt själva. I stället är det kanske något vi fått i present, och då har det mer betydelse för oss. Vi har bland annat fått några ankor från Kay Bojesen av min mormor.

 

Det finns gott om plats på parets två stora balkonger. På den ena finns det till exempel ett stort olivträd, som Julie fick få hjälp att ta upp till 4: e våningen av en söt butiksanställd. Julie var nämligen höggravid just då.

"Men vi tänker fortfarande på att göra lägenheten mysig med personliga fynd och bilder av barnen på väggen."

- Mike Lindberg-Levin

Vad inspireras du av?

Vi tycker om att se bostadsprogram som ”Kan du typen” och ”Bostadsköp i blindo”, där vi hittar inspiration från många olika hem. Annars hittar vi ofta inspiration när vi är hos vänner och familj. Vi har bland annat har precis köpt en tavla målad av Julie’s brorsdotter, som hon hade hängt hemma. Det blir mysigt när det hänger i vardagsrummet och tillföra rummet massor med personlighet.

Vilket rum tycker du mest om?

Vi älskar sovrummet! Vi har en vattenbädd och det är helt fantastiskt att sova i. Dessutom är vi väldigt nöjda med vardagsrummet, eftersom det kan rymma alla våra vänner och familj, och vi kan ha härliga stunder tillsammans. Det har varit viktigt för oss att alla rum används som de varit tänkta från början. Det är mycket viktigt för oss att hela familjen kan vara tillsammans på ett ställe och att det finns utrymme för oss alla.

Vi skulle dock ha användning för ett extra rum, men vi tycker att det är synd att ta det stora vardagsrummet och använda det som ett sovrum. Därför har vi en plan som på sikt kommer att expandera lägenheten med vinden, där vi kommer att skapa ett extra rum och eventuellt en takterrass – det skulle vara så coolt.

Hitta allt för ditt balkongliv

På altanliv.dk hittar du allt från fällbara möbler, härliga mattor och fällar, till fina tillbehör från bl.a. House Doctor

Vad betyder er balkong för ert liv i staden?

Balkongen betyder allt för oss. Du kan bara öppna dörrarna och sedan är du ute. Vi hade först trodde att vi skulle ha en balkong, men när våra grannar meddelade att de skulle ha två, blev vi inspirerade. Nu har vi en balkong utanför matsalen och en ut från sovrummet. Man kan säga att det är vår miniatyrträdgård. Det är så trevligt att vår familj kan samlas i solen utan att lämna hemmet – det ger ett annat lugn när vi bara kan öppna dörrarna och så är vi ute i friska luften. Dessutom är det så underbart att vi kan lufta ut ordentligt. När du har barn på 4: e våningen vågar du bara öppna de oversta fönstren, men nu kan alla dörrar och fönster öppnas till balkongen med ro i magen.

Hur och när använder ni balkongen?

På sommaren plockar vi fram solstolarna på balkongen vid sovrummet. Det är sol från morgon till ca. kl 15 på eftermiddagen. Vi äter lunch ute på balkongen, och då får barnen en filt där de kan sitta och äta frukt i solskenet. Vi spenderar många timmar tillsammans som en familj på båda balkongerna. Under hela året använder vi balkongen vid matsalen för att torka kläder när vädret är rätt. Det är viktigt för oss att balkongen kan användas året runt och att den inte bara används som en ”skräpyta” så snart som sommarsäsongen är över. Vi grillar mycket på sommaren på balkongen vid matsalen, där vi har gjort en ganska rolig detalj med att man bara kan langa maten ut genom fönstret.

Hur har ni inrett det och varför?

Inredningen är enkel och stilren – som resten av hemmet. På vintern måste det fortfarande vara fint ute på balkongen, så vi har hittat ett stort olivträd som vi tycker passar bra med balkongens raka utseende. På sommaren kommer det blommor i krukorna, och i år vill vi också ha en örtlåda – precis som barnen njuter av jordgubbar i en stor kruka.

Vad blir ert nästa inköp till hemmet?

Hay har en fin marmorback som vi skulle kunnda använda i köket för att sätta färska örter och olivolja i. Och då drömmer vi om att en dag kunna köpa Kronärtskockan av Poul Henningsen.

https://www.altandk.se/wp-content/uploads/sites/2/2019/01/Film-5-1.mp4
video/mp4

Vi hjälper dig och din förening hitta rätt balkong

Vi har många års erfarenhet av rådgivning när det gäller att hitta rätt typ av balkong. Det uppstår ofta många frågor när en eller flera i bostadföreningen föreslår balkonger. Vi har svaret på dem alla.

+45 70 20 20 18

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss