Mervärde för hela fastigheten

Det är uppenbart att de som bor högst upp får ut mest av en investering i en hiss. Men även för bostadsägare längre ner i trapphuset finns det tjäna om lägenheten ska säljas – faktiskt nästan lika mycket som för dem som bor högre upp. Bostäderna på tredje våningen kan förvänta sig en värdeökning på 169 000 kronor, medan första våningen kommer att få ut 164 000 kronor mer för sitt boende.

Du kan till och med läsa rapporten , som är framtagen av Realkreditrådet 2013. Man kan således förvänta sig ytterligare prisökningar sedan dess. Faktum är att flera fastighetsägare berättar att kvadratmeterpriserna för lägenheter stigit med upp till 3.000 kr om en hiss installeras i fastigheten.

Om du bor i ett kooperativ kommer enheten att öka för alla lägenheter – inklusive de på bottenplan.

Efterfrågan ökar med hiss

För fastighetsmäklare kommer siffrorna inte som en överraskning. Här upplever man att fastighetsköpare har blivit mer bortskämda när de letar efter ett nytt hem.

”Det är särskilt bland 50-plussare tillgången till en hiss är ett måste. Efterfrågan efter lägenheter med hissar är mycket större än vad vi kan tillgodose. Därför är det inte så konstigt att en hiss pressar upp priset ”, har Kenn Gundesen från DanBolig City i Köpenhamn tidigare berättat till Politiken.

Vi vill höra från dig

Vi är experter på hissar

Vi har installerat många hissar och vi gör allting själva – allt från besiktning och konstruktionskalkyler till installation och efterföljande service. Vi tillåter oss att kalla oss själva experter

+45 60 11 57 77

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss