Öka ditt lägenhetsvärde

Det danska Realkreditrådet har undersökt vad tillgång till en hiss betyder för en bostads värdering. Det visade sig att exempelvis en lägenhet på femte våningen ökade värdet med 171 000 kr i snitt.

Värdeökning för hela fastigheten

Det är uppenbart att de som bor högst upp får ut mest av en investering i en hiss. Men även för bostadsägare längre ner i trapphuset finns det pengar att tjäna om lägenheten ska säljas – faktiskt nästan lika mycket som för den som bor högre upp. Bostäderna på tredje våningen kan förvänta sig en värdeökning på i snitt 169 000 kronor, medan den första våningen kommer att få ut 164 000 kronor mer för sitt boende.

Du kan gärna läsa rapporten , som är framtagen av Realkreditrådet 2013. Man kan således förvänta sig ytterligare prisökningar sedan dess. Faktum är att flera fastighetsägare berättat att kvadratmeterpriserna för lägenheter steg med upp till 3.000 kr när en hiss installerades i fastigheten.

Efterfrågan ökar med en hissinstallation

För fastighetsmäklare kommer de positiva siffrorna inte som en överraskning. Här upplever man att fastighetsköpare de senaste åren värderar bekvämlighet högre, när de letar efter ett nytt hem.

“Det är särskilt bland 50-plussare tillgång till en hiss är ett måste. Efterfrågan efter lägenheter med hissar är mycket större än vad vi kan tillgodose. Därför är det inte så konstigt att en hiss pressar upp priset “, har Kenn Gundesen från DanBolig City i Köpenhamn tidigare berättat till Politiken. Hur värderar en mäklare i Göteborg en balkong? Det kan du läsa om här

HÖR GÄRNA AV DIG!

Vi är experter på hissar

Altan har installerat många hissar och vi gör allting själva – allt från besiktningar och konstruktionskalkyler till installationer och efterföljande service. Det är därför vi kan kalla oss experter.

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.