Avskärmning balkong – Få privatliv på balkongen

Grannsämja kan vara trevligt i många fall och för de flesta är balkongen det självklara stället att heja på sina grannar. Det är dock många av oss som då och då föredrar att ha en lite lugnare och mer privat stund, oavsett om det är på egen hand, med familjen eller när vännerna är över på middag. Då kan det vara ett utmärkt val att införskaffa lite avskärmning till balkongen och på så vis göra din balkong till en privat oas där du får vara i fred och njuta av ditt uterum på dina egna villkor.

Avskärming; tre fantastiska lösningar för att skapa avskildhet på din balkong

Oavsett om du vill minska insynen från grannarna eller minimera insläppet av irriterande vind kan det locka att avskärma balkongen något. På soliga dagar kan avskärmningen även skydda dig från att bränna dig. Här nedan får du tre exempel på typer av vindskydd, insynsskydd och avskärmning till din balkong.

1. Privatliv med specialsytt vindskydd

Ett specialsytt vindskydd är den mest populära formen av avskärmning, och kan enkelt måttanpassas efter just dina behov. Åse Frisch från danska Frederiksberg i Köpenhamn är en glad ägare av en balkong från Altan. Hon var ute efter avskärmning mot grannen och ville minska insynen. Därför beställde hon, utöver det vanliga skyddet mellan balkongerna, även ett extra vindskydd som gav henne den avskildhet och det insynsskydd som hon önskade. Se före och efter bilderna här.

Om du också drömmer om att få skärma av dig från vind eller nyfikna grannar, eller om du har en idé till en annan lösning, är du mer än välkommen att kontakta oss. Du hittar beställningsformulär och kontaktuppgifter här.

På altanliv.dk kan du räkna ut kostnaden för ett specialutformat vindskydd till just din balkong.

2. Grön avskärmning – för gröna balkonger

Gröna växter har blivit oerhört populära under de senaste åren, såväl inomhus som utomhus. Ett därmed populärt alternativ till klassisk balkong avskärmning är gröna lösningar, där du tar in naturen på balkongen och bygger din balkong avskärmning med hjälp av levande växter. Detta kan göras på flera olika sätt och här kan ett bra alternativ vara att använda sig av balkonglådor med vintergröna växter.

Tidigare i år vann Marietta från södra Köpenhamn AltanLivs inredningstävling och fick bland annat planterat lagerhäggsbuskar i lådor på sidorna av sin balkong. Lagerhägg växer snabbt och tätt, och fungerar därför perfekt som “balkonghäck”. Hitta balkonglådor i webshoppen här och se resultaten nedan.

Är du nyfiken på vilka andra tips som Marietta fick från inredningsarkitekten? I så fall kan du läsa hela artikeln på Altanliv.dk (artikeln är på danska).

Ett annat sätt att enkelt skapa en lite grönare avskärmning till din balkong är genom att hänga upp blomkrukor i snören. Det finns många olika lösningar för upphängning av krukor, så du kan välja den lösning som passar dig och din balkong allra bäst. Om du hänger flera bredvid varandra och fyller dem med gröna växter skapas en fantastisk djungelatmosfär.  

Se upphängningen på bilden här nedan och hitta upphängningen i fråga här inne på Altanliv

Ett annat sätt att skapa en lite grönare avskärmare är genom att låta klätterväxter växa fritt på balkongräckets stänger. Om du önskar ännu mer insynsskydd eller avskärmning till din balkong kan du även införskaffa en spaljé som går lite högre upp – och låta växterna växa även där. Varför inte bygga din egen spaljé för att öka på mysfaktorn ytterligare? Detta skapar både avskildhet och ökar känslan av att du befinner dig i en frodig oas.

På altanliv.dk hittar du flera olika balkonglådor. Du kan också hitta inspiration för vad som är bra att plantera på balkongen.

3. Alternativa lösningar: Balkongavskärming i naturmaterial

Det finns flera alternativ till klassiska avskärmningar, även om du inte har särskilt gröna fingrar. Några väljer att köpa trästaket och dekorera med ljusslingor. Andra väljer ett staket av vidjor. En nackdel med naturmaterial är att de behöver underhållas om de ska vara snygga över längre tid. Om du har köpt ett trästaket rekommenderar vi att du behandlar det med olja en gång per år. Du hittar vårt oljekit här inne på Altanliv.

Hur du än väljer att avskärma din balkong är det viktigt att du väljer den lösning som avspeglar dig och dina behov. Om du behöver fler idéer till din inredning får du mer än gärna följa oss på instagram. Där gör vi allt för att inspirera dig och ditt balkongliv. Du hittar oss här.

SE MER PÅ ALTANLIV.DK

Hitta mer inspiration på altanliv.dk

På altanliv.dk kan du förutom att hitta många inspirerande blogginlägg hitta härliga tillbehör till din balkong. Till exempel dessa vackra och hållbara balkonglådor från Squarely.

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.