Balkonginspiration

Vi vill gärna bjuda våra nya och gamla kunder på inspiration. Därför har vi hälsat på hos några av våra kunder, som vi tycker använder och lever med sin balkong på ett inspirerande sätt. Vi vill också visa fördelarna med att installera en hiss i fastigheten. Har du också lust att dela ditt balkongliv och din stil? Hör av dig till oss!

  • Filtrering

Balkongen har gett lägenheten ett riktigt lyft

Köket har förvandlats till det nya favoritrummet och lägenheten känns plötsligt rymligare än vad den är.

Storstadscharm i klassiskt Köpenhamshem

Amanda Hundrup, Ulrik Knudsen och Karl Hundrup Knudsen, Österbro, 1:a våningen

Balkongen som ett extra rum

Camilla Foss, Nörrebro, 2:a våningen

Med utsikt över stadens tak

Tine Sørensen, Österbro, 4:e våningen

Luftiga balkonger och familjetid

Julie och Mike Lindberg-Levin, Österbro, 4:e våningen

Massor av tips och inspiration till din balkong

Det finns många sätt att förvandla sin balkong till det härliga uterum som den förtjänar. Oavsett om du har en stor eller liten balkong kan du här hitta inspiration till hur du inreder din balkong för att få ut så mycket som möjligt av den. Gillar du grönska, minimalistisk stilrenhet eller kanske riktigt mycket färg? Älskar du mjuka textilier eller ser du hellre ytor och möbler som klarar av regn och rusk?

Använd just din stil och dina behov för att skapa en balkong där du verkligen trivs och vill tillbringa din tid, på så sätt kommer du att uppskatta din balkong mer. Här på sidan kan du hitta balkonginspiration från våra tidigare kunder, se hur de använder sina balkonger och inspireras av deras berättelser.

Inspiration till stora balkonger

För dig som har turen att ha en lite större balkong finns det oändliga möjligheter när det kommer till inredning. Här kommer lite tips och tricks som du kan använda som balkonginspiration till just ditt nya balkongprojekt.

När du inreder en lite större balkong är det viktigt att du tänker på vad du vill att balkongens principiella användningsområde ska vara. Skall balkongen främst användas till avslappning? I så fall kan det vara mysigt att inreda med en hängmatta att ligga i på lata sommardagar. Om du istället främst önskar att använda balkongen som ett socialt rum där du arrangerar middagar ute i det fria för vänner, familj och grannar, rekommenderar vi istället att du fokuserar på ett bra matbord med önskvärt många platser.

Här på sidan kan du klicka dig vidare och läsa om hur våra tidigare kunder nu använder sina balkonger och hitta din nya balkonginspiration från deras berättelser.

Inspiration till små balkonger

Om du har en liten balkong, så som en fransk balkong eller en spansk balkong kan det vara lite svårare att inreda på grund av balkongens begränsade storlek. Att hitta balkonginspiration till det mindre utrymmet är vid första anblick kanske inte heller så enkelt. Vi hjälper dig gärna med lite tips och tricks på hur du bäst inreder platsen.

Eftersom du med en liten balkong inte har särskilt mycket yta att arbeta med gäller det istället att dra nytta av platsen inomhus – och på så sätt utöka balkongen inåt i rummet. Ett mysigt sätt att göra detta på kan vara genom att lägga en matta och några kuddar på insidan av dörren. Hämta en kopp kaffe, lägg dig ner med en härlig bok och öppna balkongdörren – plötsligt har du en härlig uteplats inomhus där du kan lägga dig och slappna av eller njuta av solens strålar en härlig sommardag.

Om du är ute efter ett uterum med matplats är inte heller detta en omöjlighet när det kommer till en liten balkong. För dig som har lite mer plats i rummet kan detta enkelt lösas med en eller två mindre stolar samt ett nedfällbart balkongbord som hängs upp i balkongräcket utanför.

PRICKEN ÖVER I

Tillbehören som lyfter ditt utomhusliv

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, plädar och mycket mer. På altanliv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong till ett extra rum.

Vill du veta mer om balkonger och hissar?

Vi vill dela med oss av aktuella och intressanta artiklar om balkongmarknaden och om Altan när det dyker upp något som vi tycker kan vara intressant för vår omvärld. Här ser du ett urval av dessa artiklar. Klicka och läs mer.

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.