Massor av tips och inspiration till din balkong

Det finns många sätt att förvandla sin balkong till det härliga uterum som den förtjänar. Oavsett om du har en stor eller liten balkong kan du här hitta inspiration till hur du inreder din balkong för att få ut så mycket som möjligt av den. Gillar du grönska, minimalistisk stilrenhet eller kanske riktigt mycket färg? Älskar du mjuka textilier eller ser du hellre ytor och möbler som klarar av regn och rusk?

Använd just din stil och dina behov för att skapa en balkong där du verkligen trivs och vill tillbringa din tid, på så sätt kommer du att uppskatta din balkong mer. Här på sidan kan du hitta balkonginspiration från våra tidigare kunder, se hur de använder sina balkonger och inspireras av deras berättelser.

Inspiration till stora balkonger

För dig som har turen att ha en lite större balkong finns det oändliga möjligheter när det kommer till inredning. Här kommer lite tips och tricks som du kan använda som balkonginspiration till just ditt nya balkongprojekt.

När du inreder en lite större balkong är det viktigt att du tänker på vad du vill att balkongens principiella användningsområde ska vara. Skall balkongen främst användas till avslappning? I så fall kan det vara mysigt att inreda med en hängmatta att ligga i på lata sommardagar. Om du istället främst önskar att använda balkongen som ett socialt rum där du arrangerar middagar ute i det fria för vänner, familj och grannar, rekommenderar vi istället att du fokuserar på ett bra matbord med önskvärt många platser.

Här på sidan kan du klicka dig vidare och läsa om hur våra tidigare kunder nu använder sina balkonger och hitta din nya balkonginspiration från deras berättelser.

Inspiration till små balkonger

Om du har en liten balkong, så som en fransk balkong eller en spansk balkong kan det vara lite svårare att inreda på grund av balkongens begränsade storlek. Att hitta balkonginspiration till det mindre utrymmet är vid första anblick kanske inte heller så enkelt. Vi hjälper dig gärna med lite tips och tricks på hur du bäst inreder platsen.

Eftersom du med en liten balkong inte har särskilt mycket yta att arbeta med gäller det istället att dra nytta av platsen inomhus – och på så sätt utöka balkongen inåt i rummet. Ett mysigt sätt att göra detta på kan vara genom att lägga en matta och några kuddar på insidan av dörren. Hämta en kopp kaffe, lägg dig ner med en härlig bok och öppna balkongdörren – plötsligt har du en härlig uteplats inomhus där du kan lägga dig och slappna av eller njuta av solens strålar en härlig sommardag.

Om du är ute efter ett uterum med matplats är inte heller detta en omöjlighet när det kommer till en liten balkong. För dig som har lite mer plats i rummet kan detta enkelt lösas med en eller två mindre stolar samt ett nedfällbart balkongbord som hängs upp i balkongräcket utanför.

Pricken över i

Tillbehören som lyfter ditt utomhusliv

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, plädar och mycket mer. På altanliv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong till ett extra rum.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss