En fransk balkong släpper in ljus och luft – och ger bättre inomhusklimat

En fransk balkong är ofta det optimala alternativet när det inte är möjligt eller önskvärt att sätta upp en fasadbalkong eller en takbalkong. Det kan till exempel gälla marklägenheter eller vid inåtvända hörn (mot en innegård exempelvis) där ofta endast tillstånd för franska balkonger ges. Detsamma gäller i de fall där det är mindre än åtta meter till den motsatta byggnaden.

En fransk balkong kan också vara det rätta valet för dig som redan har en traditionell balkong med utgång från vardagsrum eller kök, och som därför önskar en mindre balkong i exempelvis sovrummet. Kanske för att vädra sängkläder och både få in mer ljus och förbättra ventilationen. En fransk balkong bidrar till ett bättre inomhusklimat och en fräsch känsla i lägenheten.

Vill du ha mer utrymme än vad en fransk balkong kan ge, men inte har tillräckligt med utrymme för en traditionell balkong? Då kan istället en spansk balkong vara lösningen.

Räcket på den franska balkongen

Gemensam för franska balkonger är att dörren alltid öppnas inåt. Framför dörren finns nämligen ett räcke som är monterat utvändigt på fasaden. Det innebär att man konstruktionsmässigt bygger en utgång till en balkong, men utan något balkonggolv att kliva ut på.

Räcket på den franska balkongen är naturligtvis mindre än på en traditionell balkong, men du har samma stora frihet när det kommer till materialval. Det innebär att du kan få en fransk balkong med exakt det räcke som passar din och byggnadens stil bäst.

Priset för en fransk balkong

En fransk balkong kostar vanligtvis ungefär en tredjedel av en traditionell balkong och det är därför en god ekonomisk lösning som, likt en vanlig balkong, också suddar ut gränsen mellan inne och ute i din lägenhet. Vill du veta mer om möjligheterna och priser för en fransk balkong så kontakta oss gärna – så hjälper vi dig.

Vilket är bäst – en franska balkong eller en traditionell?

Är ni osäkra på om ni bör välja franska balkonger eller traditionella? Vi ger gärna råd och berättar om vilka för- och nackdelar som finns och delar med oss av våra erfarenheter. Både i förhållande till vad som passar er byggnad, och i förhållande till vad det är troligast att er kommun kommer att bevilja tillstånd för.

070 88 10 112

Johan Nilsson
Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

+46 708 81 01 12
jn@altandk.se

Gabriella Enocsson
Gabriella Enocsson

Distriktsansvarig Säljare Väst

+46 31 99 40 50
ge@altandk.se

Pär Vilen
Pär Vilen

Projektledare

+46 31 99 40 51
pv@altandk.se

Tillbehör för det sköna livet i staden

Tillbehör som blir pricken över i

Med en fransk balkong finns det av självklara orsaker inte så mycket utrymme på själva balkongen. Men det är ändå möjligt att fundera på hur man på bästa sätt kan integrera balkongen med lägenheten. På altanliv.dk finns alla tillbehör till din balkong och du hittar till exempel balkonglådor som passar en fransk balkong.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss