Takbalkong

Många anser att takbalkongen är ”Rolls-Roycen” bland balkonger. Du har ingen annan över dig, utsikten är ofta fantastisk och solen skiner nästan alltid på en takbalkong. Vad kan vara bättre än att äta middag under bar himmel en varm sommarkväll? Eller varför inte avnjuta morgonens första kopp kaffe med en fantastisk utsikt och endast vita moln över dig? Oavsett vad du drömmer om att använda just din framtida balkong till kan vi hjälpa din dröm att bli verklighet. Våra takbalkonger kan monteras på nästan alla fastigheter, så låt drömmen om en takbalkong gå i uppfyllelse ihop med oss.

Takbalkong – inget annat än en blå himmel över dig

Du har ingen balkong ovanför dig – bara sol och himmel om dagen och stjärnor om natten. Altan erbjuder två typer av takbalkonger, som antingen är monterade på taket eller hänger på utsidan.

Bor du på översta våningen och det är tal om att sätta upp balkonger i din fastighet? Oroa dig inte – på Altan erbjuder vi takbalkonger som kan monteras på de flesta fastigheter. Med en takbalkong kan du leva privat och ostört på toppen, med inget annat än blå himmel ovanför dig.

En takbalkong har många fördelar

Precis som en fasadbalkong bidrar en takbalkong till en känsla av att din bostad blir större. Den ger dig extra golvyta och på sommarhalvåret är det nästan som om lägenheten får ännu ett rum. Dessutom är det en helt oslagbar känsla att gå utanför takets linje och njuta av utsikten, närmare känslan av att flyga kommer du nästan inte. Och inte bara det – med en balkong på taket kommer du definitivt att bli den nya favoriten i grannskapet – alla dina grannar kommer att vrida sig av avundsjuka när du njuter av den sista kvällssolen en ljummen sensommardag och fråga om de inte får lov att vara med.

När du bygger en balkong på taket öppnar det dessutom upp till massor av nya inredningsmöjligheter. Precis som med en fasadbalkong kan du enkelt göra din nya uteplats till ett extra vardagsrum genom att inreda med mjuka textilier, som t.ex. kuddar och filtar på en soffa eller bänk. För plantälskaren kan känslan av en exotisk djungel enkelt skapas med hjälp av träd och växter som klarar av att stå i direkt solljus. Dessutom är det även möjligt att odla massvis av ätbart så som grönsaker, bär och frukter. Ja – här är det endast fantasin som sätter gränser.

Om du är rädd för att det ska bli lite väl soligt uppe på taket behöver du inte oroa dig. Även fast många är överens om att något av det bästa med takbalkong är just närheten till solen kan det en varm sommardag kanske bli lite väl soligt där uppe. I så fall finns det mängder av parasoll som enkelt monteras på balkongräcket eller ställas på golvet. Ett snyggt parasoll skyddar inte bara mot solen utan ger även din balkong en härlig individuell touch.

Vill du ha en takbalkong? Kontakta oss här och låt drömmen bli sann!

Många anser att takbalkong är ”Rolls-Roycen” inom balkonger. Du har ingen balkong över dig, det finns ofta en fantastisk utsikt och solen skiner nästan alltid på en takbalkong.

Med en soffa, mjuka filtar och några kuddar kan du enkelt skapa ditt eget lilla vardagsrum högt över staden.

INSPIRATION

För en ny favoritplats, en skön paus och 180° utsikt, för ett nytt utomhusliv med odling och avkoppling

Vill du också komma närmare himlen?

Drömmen om en balkong börjar ofta med en idé från en eller flera engagerade personer i en bostadsrättsförening. Därefter är det många frågor som snabbt dyker upp: Hur gör vi? Kan vi få tillstånd för balkonger? Ska vi ringa till Stadsbyggnadskontoret? Är det möjligt att sätta upp balkonger på en äldre fastighet? Och vad kostar det? När du ingår ett avtal med Altan får du en erfaren leverantör på din sida. Vi har ritat, konstruerat och monterat tiotusentals balkonger, så vi vet svaret på alla dina frågor.

Johan Nilsson

Avdelningschef Sverige

Dagge Kuronovski

Distriktsansvarig Säljare Syd

Melinda Wahlqvist

A-konsulent, Göteborg

TILLBEHÖR FÖR DITT BALKONGLIV

Pricken över i

Bord, stolar, ljusslingor, mattor, plädar och mycket mer. På altanliv.dk hittar du allt du behöver för att inreda din balkong.

Vill du veta mer om balkongmarknaden?

Vi vill dela med oss av aktuella och intressanta artiklar om balkongmarknaden och om Altan när det finns något som kan vara intressant för vår omvärld. Här ser du ett urval av dessa artiklar. Klicka och läs mer.

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.