Vägen till det goda livet

För Altan.dk handlar det goda livet om kontext och behov. Här hemma menar vi att vi är med till att skapa det goda livet i staden, på grund av de ca. 3.000 balkonger vi monterar årligen, liksom de många hissar som gör tillgängligheten bättre för hundratals medborgare i de danska städerna.

Men det goda livet är mer än det. Sedan Peter Knudsen startade Altan.dk 2006 har det goda livet för oss varit att hjälpa andra att få ett bättre liv. Både i Danmark i form av sponsorskap och annat stöd, men ofta också i utvecklingsländer utanför Europa. Vi har därför lanserat och stödt projekt i exempelvis DR Congo, Tanzania, Zambia , Nepal och senast i Nicaragua .

Det goda livet skapas bland fält och skogar

Altan.dk har sitt huvudkontor i vackra Sorö, beläget i västra Själland. Från de flesta av de ca. 50 skrivbord är det utsikt över kor, fält och skogar, vilket innebär att det finns ett speciellt lugn på kontoret.

Vi har också en avdelning i Århus och ett showroom i Köpenhamn. Vi driver även Café Altanen på Gl. Kongevej, som är sammanslaget med vårt showroom. Här är vi alltid beredda att ge bra råd om köp av balkong och inspiration för det goda livet i staden. Du är också mycket välkommen att bara komma och ha en kopp kaffe eller en läcker bakelse, som i övrigt kan avnjutas på balkonger i naturlig storlek.

Altandk.se

På svenska kallas altan ”balkong”, men det ändrar inte att vi sedan 2016 har varit representerade i Sverige, där vi redan har genomfört en del balkongprojekt. För närvarande fokuserar vi främst på de större städerna i södra Sverige; Malmö, Lund, Helsingborg, Ystad och Göteborg. Men ambitionen är att skapa samma position i Sverige som vi har i Danmark, och på lång sikt i hela Norden – på balkongmarknaden såväl som på hissmarknaden.

En del av Balkongföreningen Norden

Altandk.se är medlem i Balkongföreningen Norden, som sedan 2007, tillsammans med medlemsföretagen utvecklat en branschstandard för montage av räcken, balkonger och inglasningar i fastigheter. Syftet är att medlemsföretagen och dess underentreprenörer ska arbeta efter normgivande metoder och material för att hålla den bästa kvalitet i branchen.

Altan.dk är medlem i Balkongföreningen Norden

 

 

Balkongmontage

Vilka är vi på Altan.dk? Och vad står vi för? Ett balkong- eller hissprojekt är ett stort beslut och det kan därför vara skönt att lära känna företaget du ingår ett avtal med. Vi har full förståelse för det och vill därför berätta lite om oss själva.

Nya verksamhetsben under 2012

På Altan.dk tror vi på frihet under ansvar och är inte rädda för att vara otraditionell och annorlunda. Vi sätter kvalitet och service först, så därför har vi också valt att hantera hela processen själva. På detta sätt ser vi till att våra kunder är i säkra händer från början till slut.

Vår särställning och position som marknadsledare har gett oss en solid erfarenhet som både leverantör och montör av balkonger. Du kan därför säkert kontakta oss om du funderar på möjligheterna över att få balkonger i din bostadsförening.

Men även om vi är marknadsledare betyder det inte att vi lutar tillbaka och är nöjda med denna position. Således etablerade vi också ett nytt affärsben under 2012, där vi erbjuder att etablera hissar i befintliga såväl som nybyggda fastigheter. Hissavdelningen är baserad på samma devis som balkonavdelningen, nämligen att Altan.dk tar hand om allting; från den första inspektionen till att våra egna montörer installerar hissen antingen i huvudtrappen , baktrappen eller utanpå byggnaden.

Fråga och vi svarar

Mer än en entreprenad

I Altan.dk arbetar vi från en uppsättning värderingar som har följt företaget redan från början och som har definierats av alla anställda gemensamt – flera gånger men alltid med samma resultat.

Värderingarna ligger till grund för oss för att skapa ett bra liv för våra anställda och kunder samt för de människor vi berör med våra utvecklingsprojekt.

De 4 värden som vi försöker leva på varje dag och listas i prioritetsordning är:

– Vi måste bete sig ordentligt
– Vi måste ha roligt
– Vi behöver tjäna pengar
– Vi måste göra det enkelt

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din erfarenhet. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie- och sekretesspolicy

Kontakta oss