Om oss

AltanDK är Danmarks ledande företag inom hissar och balkonger för befintliga fastigheter. Vi monterar över 3 000 balkonger årligen i Danmark och ungefär 25 hissar. År 2016 utvidgade vi även vår verksamhet till att omfatta södra Sverige, och vi sysselsätter nu cirka 150 anställda inom försäljning, projektering, produktion och montering i Danmark och Sverige.

Vägen till det härliga livet

Vi på Altan menar att vi är med och skapar det härliga livet i staden genom de cirka 3 000 balkonger vi monterar årligen, liksom de många hissar som förbättrar tillgängligheten för många medborgare.

Men det härliga livet innebär mer än så. Sedan Peter Knudsen startade AltanDK 2006 har det goda livet betytt att också hjälpa andra att få ett bättre liv. Både lokalt i form av sponsorskap och annat stöd, men ofta också globalt, i utvecklingsländer utanför Europa. Vi har därför lanserat och stött projekt i exempelvis Kongo-Kinshasa, Tanzania, Zambia Nepal och senast i Nicaragua .

Det härliga livet skapas bland fält och skogar

Altan har sitt danska huvudkontor i vackra Sorö, beläget i västra Själland. Från de flesta av de ungefär 50 skrivborden syns utsikten över kor, fält och skogar, vilket innebär att det finns ett speciellt lugn på kontoret.

Vi har också en avdelning i Århus och ett showroom i Köpenhamn. Vi driver Café Altanen på Gl. Kongevej, som ligger i samma lokaler som vårt showroom. Här är vi alltid redo att ge goda råd om balkongköp och inspiration till det goda livet i staden. Du är också varmt välkommen att bara komma in och ta en kopp kaffe eller en läcker bakelse, som du kan avnjuta på en balkong i naturlig storlek.

Altan i Sverige

På svenska heter det danska altan “balkong”, men det ändrar inte det faktum att vi sedan 2016 har varit representerade i Sverige, och redan genomfört en rad balkongprojekt. För närvarande fokuserar vi främst på de större städerna i södra Sverige; Malmö, Lund, Helsingborg, Ystad och Göteborg. Ambitionen är att nå samma position i Sverige som vi har i Danmark, och på lång sikt i hela Norden – på balkong- såväl som på hissmarknaden.

En del av Balkongföreningen Norden

Altan är medlem i Balkongföreningen Norden, som sedan 2007 tillsammans med medlemsföretagen utvecklat en branschstandard för montage av räcken, balkonger och inglasningar i fastigheter. Syftet är att medlemsföretagen och dess underentreprenörer ska arbeta efter riktlinjer, metoder och material med målet att hålla den bästa kvaliteten i branschen.

Altan.dk är medlem i Balkongföreningen Norden

Spela videoklipp

Vilka är vi på Altan? Och vad står vi för? Ett balkong- eller hissprojekt är ett stort beslut och det kan därför vara skönt att lära känna företaget du ingår ett avtal med. Vi har full förståelse för det och vill gärna berätta lite om oss själva.

Nya verksamhetsben under 2012

På Altan tror vi på frihet under ansvar och är inte rädda för att vara otraditionella och annorlunda. Vi sätter kvalitet och service först, och därför har vi också valt att hantera hela processen själva. På så sätt ser vi till att våra kunder är i säkra händer från början till slut.

Vår särställning och position som marknadsledare i Danmark har gett oss en solid grund att stå på och stor erfarenhet som både leverantör och montör av balkonger. Du kan därför känna dig trygg med att kontakta oss om du funderar på vilka möjligheter som finns att få balkonger i din bostadsrättsförening.

Men även om vi är marknadsledare betyder det inte att vi lutar oss tillbaka och är nöjda med denna position. Således etablerade vi ett nytt affärsben under 2012, där vi erbjuder installation av hissar i befintliga såväl som nybyggda fastigheter. Hissavdelningen bygger på samma koncept som balkongavdelningen, nämligen att Altan tar hand om allting; från den första inspektionen till att våra egna montörer installerar hissen antingen i huvudtrappan kökstrappan eller utanpå byggnaden.

Altandk.se

På svensk hedder altan ‘balkong‘, men det laver ikke om på, at vi siden 2016 har været repræsenteret i det svenske, hvor vi allerede har lavet en del altanprojekter. På nuværende tidspunkt fokuserer vi primært på de større byer i den sydlige del af Sverige; Malmö, Lund, Helsingborg, Ystad og Göteborg. Men ambitionen er at skabe den samme position i Sverige, som vi har i Danmark og på sigt i hele Norden. På altanmarkedet såvel som på elevatormarkedet, på svensk ‘hissar‘. I Sverige har vi kontor i Växjö, som må betegnes som lidt af en svensk altanhovedstad, da flere af vores svenske altankollegaer ligeledes har kontor her ligesom det er meget tæt på vores svenske aluminiumsleverandør, Weland, der ligeledes har hjemme i området.

Vägen till en ny hiss

01. Rådgivning och offert

02. Hissprojektering

03. Hissproduktion

04. Hissinstallation

05. Leverans och service

De fem stegen till en balkong

01. Offert

02. Projektering

03. Balkongproduktion

04. Vi flyttar in hos dig

05. Leverans

FRÅGA SÅ SVARAR VI

Mer än en entreprenad

På Altan arbetar vi utifrån de värderingar som har följt med företaget från början och som har tagits fram gemensamt av alla anställda – upprepade gånger men alltid med samma resultat.

Värderingarna ligger till grund för hur vi kan skapa ett bra liv för våra anställda och kunder samt för de människor vi berör med våra utvecklingsprojekt.

De fyra värden som vi försöker att leva efter varje dag är i följande prioritetsordning:

Vi ska uppföra oss ordentligt – vi ska ha roligt – vi ska tjäna pengar – vi ska göra det enkelt.

Huvudkontor

Kungsgatan 1B, 35230 Växjö

Avdelningar

Växjö

Malmö

Göteborg

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad om våra nyheter om balkonger, hissar och livet i staden

Följ oss:

Kontakta oss om att starta en bra balkong- eller hissprocess i din förening

För att kunna ge dig den bästa servicen är det viktigt att du skriver din adress och stad. Ange även ditt telefonnummer.
Om du anger din adress kan vi hjälpa dig snabbare.